Nooit Meer Slapen

met o.a. Johan Simons, De Ilias en Koen Schouten

Nooit Meer Slapen

met o.a. Johan Simons, De Ilias en Koen Schouten

Johan Simons is theater- en operaregisseur en theaterintendant. Hij leidde theatergroepen als Hollandia en NTGent. Momenteel werkt hij aan 'The Future of Sex', een voorstelling geschreven door acteursgroep Wunderbaum en schrijver Arnon Grunberg die op 18 juni in première zal gaan. Pieter van der Wielen spreekt met Johan Simons. Ook spreken we saxofonist Koen Schouten over 'Proximo Disco', het derde album van The Jig. En met de makers van Toneelgroep Oostpool praten we over hun eigentijdse versie van 'De Ilias' die zij maken voor het Oerol festival.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Johan Simons: The Future of Sex

vanaf 00:02:55

Johan Simons is theater- en operaregisseur en theaterintendant. Hij leidde theatergroepen als Hollandia en NTGent. Ook regisseert hij regelmatig in het buitenland, onder meer bij Schauspielhaus Zürich en Schauspielhaus Stuttgart. Momenteel werkt hij aan The Future of Sex, een voorstelling geschreven door acteursgroep Wunderbaum en schrijver Arnon Grunberg die op 18 juni in première zal gaan. In het stuk worden nieuwe vormen van seks in een geglobaliseerde wereld aan het licht gebracht. Ze baseren zich op groepsgesprekken en Grunbergs ervaringen in het Franse naturisten- en swingersdorp Cap d’Agde. Pieter van der Wielen spreekt met Johan Simons.

Een eigentijdse versie van De Ilias op Oerol

vanaf 01:10:03

Twee jonge theatermakers mogen een eigentijdse versie van De Ilias maken voor het Oerolfestival. Da's heerlijk spelen met bommen en autowrakken op de crossbaan van Terschelling. Maar hoe verhoudt je je nu echt tot zo’n oorlog? 'Als je eerlijk bent kom je erachter dat het in eerste instantie een extreem esthetisch fenomeen is. Dat is wrang en naar om achter te komen bij jezelf.' Verslaggever Jan Paul de Bondt spreekt het theatermakers-duo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen van Toneelgroep Oostpool.

Open Kaart: Koen Schouten

vanaf 01:24:31

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht spelen we Open Kaart met saxofonist Koen Schouten naar aanleiding van Proximo Disco, het derde album van The Jig.

De nachtcorrespondent: genealogie van de muziekgeschiedenis online

vanaf 01:42:22

Een nieuwe website met alle genres in de popmuziek. MusicMap.info is net online en gaat al de hele wereld over. Het is een genealogie van de muziekgeschiedenis, van 1870 tot nu. Op dit moment zijn er 234 genres opgenomen in de site, maar de maker zegt dat het er uiteindelijk meer dan duizend zullen zijn. En dan hebben we het alleen nog maar over de popmuziek. Onze nachtcorrespondent Botte Jellema testte de website en sprak met de oprichter, Kwinten Crauwels.

advertentie