Nooit Meer Slapen

met o.a. Mart Smeets, Vlam in de sneeuw en Piet Gerbrandy

Nooit Meer Slapen

met o.a. Mart Smeets, Vlam in de sneeuw en Piet Gerbrandy

Mart Smeets is sportjournalist, tv- en radiopresentator en schrijver. Sinds 1974 is hij een van de boegbeelden van 'Studio Sport'. Nu is er zijn boek 'Aan de meet', waarin hij, na jarenlang verslag van het evenement te hebben gedaan, afscheid neemt van de Tour de France. Pieter van der Wielen spreekt met Mart Smeets. En dichter Piet Gerbrandy vertelt over 'Who’s Afraid Of Orfeo?', een gezongen tragedie over macht, verzet en liefde.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mart Smeets neemt afscheid van de Tour de France

vanaf 00:02:55

Mart Smeets is sportjournalist, tv- en radiopresentator en schrijver. Sinds 1974 is hij een van de boegbeelden van het programma Studio Sport. Buiten zijn werkzaamheden bij de NOS schreef hij lange tijd wekelijkse columns voor onder andere Sportweek en Trouw. Nu is er zijn boek Aan de meet, waarin hij, na jarenlang verslag van het evenement te hebben gedaan, afscheid neemt van de Tour de France. Ook wordt vandaag Mart Smeets, van Apollohal tot Rio uitgezonden, een avond die volledig in het teken van het werk van Smeets staat. Pieter van der Wielen spreekt met Mart Smeets.

Vlam in de sneeuw: liefdesbrieven van Ingrid Jonker

vanaf 01:11:27

De twee jaar voordat de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker in 1965 een einde aan haar leven maakte, had ze een affaire met de getrouwde jonge schrijver André Brink. De onlangs uitgegeven briefwisseling tussen deze twee op dat moment jonge, talentvolle schrijvers biedt een intieme blik op de gepassioneerde maar ook ingewikkelde relatie die ze hadden. Tjitske Mussche sprak er over met vertalers Rob van der Veer en Martine Vosmaer, en met Saskia van Schaik die in 2000 de documentaire Korreltje niks my dood maakte over het roemruchte leven van Jonker.

Open Kaart: Piet Gerbrandy

vanaf 01:26:58

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht vertelt dichter Piet Gerbrandy over Who’s Afraid Of Orfeo?, een gezongen tragedie over macht, verzet en liefde.

De nachtcorrespondent: het verzonnen levensverhaal van Seasick Steve

vanaf 01:43:31

Wat als een artiest niet is wie hij beweerde te zijn…. Vandaag in zo’n beetje alle kranten: blueszanger Seasick Steve loog over zijn verleden. Maar is dat zijn schuld of de onze?