Nooit Meer Slapen

met o.a. Erik van Muiswinkel, Rico & Sticks en Joep van Lieshout

Nooit Meer Slapen

met o.a. Erik van Muiswinkel, Rico & Sticks en Joep van Lieshout

Cabaretier Erik van Muiswinkel maakt cabaretvoorstellingen en is te zien in tv-programma's. Onlangs besloot hij na 18 jaar te stoppen bij 'Het Sinterklaasjournaal' omdat hij vindt dat er afscheid genomen moet worden van Zwarte Piet in zijn huidige vorm. Pieter van der Wielen spreekt met Erik van Muiswinkel. Beeldhouwer en ontwerper Joep van Lieshout vertelt over de installatie 'SlaveCity' en we spreken rapper Sticks in Zwolle.​

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Cabaretier Erik van Muiswinkel over zijn tijd als Zwarte Piet

vanaf 00:02:43

Erik van Muiswinkel maakte vanaf 1985 naam met de cabaretgroep Zak & As. Met Diederik van Vleuten begint hij in 1997 een cabaretduo. Jaren en heel wat programma’s later gaan ze hun eigen weg. Van Muiswinkel maakt solovoorstellingen en is te zien in televisieprogramma's als Ook dat nog!, Kopspijkers, Studio Spaan en Cojones. Ook was hij vanaf 1998 hoofdpiet bij de jaarlijkse intocht van Sinterklaas. Recent besloot hij daarmee te stoppen omdat hij vindt dat Het Sinterklaasjournaal afscheid moet nemen van Zwarte Piet in zijn huidige vorm. Pieter van der Wielen spreekt met Erik van Muiswinkel.

Rico & Sticks vieren 15 jaar in de muziek met #OpgezwolleTotNu

vanaf 01:11:14

Sticks is sinds vorig jaar op het podium weer herenigd met Rico. De twee rappers zaten samen in Opgezwolle. Binnenkort is er naast de #OpgezwolleTotNu tour ook een gelijknamige verzamelbox met alle muziek die ze solo, samen of met anderen hebben uitgebracht. Verslaggever Nicole Terborg spreekt Sticks in Zwolle.

Open Kaart: Joep van Lieshout

vanaf 01:25:56

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht vertelt beeldhouwer en ontwerper Joep van Lieshout over de installatie SlaveCity, te zien in De Pont in Tilburg.

De nachtcorrespondent: Gemeente- en Fotomuseum ruilen van plaats

vanaf 01:45:10

Vanochtend werd bekend dat het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag van gebouw zullen ruilen. Goed nieuws voor de fotografie, want deze krijgt nu twee keer zoveel ruimte. Er zal dus meer plaats zijn voor de vele interessante exposities. Hoe zit dat dan met het Gemeentemuseum, worden zij nu de helft kleiner? Nachtcorrespondent Botte Jellema zoekt het uit en vertelt over de ruil.

advertentie