Nooit Meer Slapen

met o.a. Liesbeth List, popmuziek vs. 'hogere' kunst en Joey Roukens

Nooit Meer Slapen

met o.a. Liesbeth List, popmuziek vs. 'hogere' kunst en Joey Roukens

Liesbeth List bracht meerdere albums uit en speelde in musicals, waaronder 'Piaf de Musical'. Ze is een van de initiatiefnemers van het Ramses Shaffy Huis, een woon-zorgcentrum voor oudere en jonge kunstenaars in Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Liesbeth List. Verder spelen we Open Kaart met componist Joey Roukens, zijn stuk 'Morphic Waves' gaat op zaterdag 18 juni in première bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. En met media- & cultuurwetenschapper Jaap Kooijman blikken we vooruit op de lezing die hij geeft over het onderscheid tussen popmuziek en de 'hogere' kunst.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Liesbeth List opent Ramses Shaffy Huis

vanaf 00:03:05

De basis van de carrière van Liesbeth List werd gelegd in 1962, toen ze in contact kwam met troubadour Ramses Shaffy. Die ontmoeting vormde het begin van een niet-aflatende liefde en intensieve samenwerking tussen Ramses en List. Hun duet Pastorale werd een grote hit. Met haar versies van nummers van Jacques Brel oogstte ze eveneens succes. Daarna bracht ze meerdere albums uit en speelde ze in musicals, waaronder Piaf de Musical. Ze is een van de initiatiefnemers van het Ramses Shaffy Huis, een woon-zorgcentrum voor oudere en jonge kunstenaars in Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Liesbeth List.

Popmuziek vs. de 'hogere' kunst

vanaf 01:10:46

Popmuziek vs. de 'hogere' kunst - bestaat dat onderscheid nog? Met exposities over David Bowie of Nick & Simon lijkt de grens verder te vervagen. Met media- & cultuurwetenschapper Jaap Kooijman blikken we vooruit op de lezing die hij hierover geeft: How Can You Expect To Be Taken Seriously, vrij naar de Pet Shop Boys. Over Madonna, Mozart en het serieus nemen van trivialiteit.

Open Kaart: Joey Roukens

vanaf 01:25:51

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Deze nacht komt componist Joey Roukens langs om te vertellen over zijn stuk Morphic Waves dat op zaterdag 18 juni in première gaat bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

De nachtcorrespondent: Burning Man in Nederland

vanaf 01:44:35

Het legendarische Burning Man Festival komt naar Nederland. Het is de bedoeling dat het evenement van 29 tot 31 juli gaat plaatsvinden op de Veluwe, onder de naam Where the Sheep Sleep. Op het Burning Man Festival, dat normaal gesproken plaatsvindt in de woestijn van Nevada, moeten de bezoekers overal zelf voor zorgen. Het idee is dat er daardoor een alternatieve, tijdelijke samenleving ontstaat waar mensen hun creativiteit op de vrije loop kunnen laten. Is dit ook echt het geval en kan dat eigenlijk wel op de Veluwe? Nachtcorrespondent Inge ter Schure zoekt het uit.