Nooit Meer Slapen

met o.a. Riek Bakker, zingen als een vogel en Rob Lokin

Nooit Meer Slapen

met o.a. Riek Bakker, zingen als een vogel en Rob Lokin

Riek Bakker is als stedenbouwkundige voor een groot deel verantwoordelijk voor de skyline van de Kop van Zuid in Rotterdam en de Erasmusbrug. Tegenwoordig werkt zij vanuit haar bureau Riek Bakker Advies aan verschillende projecten. En waarschuwt ze voor onbezonnen bruggen en hoogbouw. Pieter van der Wielen spreekt met Riek Bakker. Ook spreken we bioloog Thijs van Vuure die al van jongs af aan wil zingen als een vogel. Verder is te gast oud-tropenarts Rob Lokin, initiatiefnemer van het Afrikafestival.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stedenbouwkundige Riek Bakker geeft advies

vanaf 00:03:01

Riek Bakker is als stedenbouwkundige voor een groot deel verantwoordelijk voor de skyline van de Kop van Zuid in Rotterdam, en de nieuwe oeververbinding; de Erasmusbrug. Van 1986 tot 1994 was zij als directeur van de Dienst Stadsontwikkeling en daarna als supervisor de drijvende kracht achter de ontwikkeling van dit nieuwe stadsdeel. Tegenwoordig werkt zij vanuit haar bureau Riek Bakker Advies aan verschillende projecten. En waarschuwt ze voor onbezonnen bruggen en hoogbouw. Pieter van der Wielen spreekt met Riek Bakker.

Thijs van Vuure wil zingen als een vogel

vanaf 01:10:03

Er zijn altijd componisten of muzikanten geweest die geprobeerd hebben de geluiden van de natuur, het zingen van vogels in hun composities te verwerken. Misschien zijn er altijd wel mensen geweest die ernaar verlangd hebben om met vogels mee te zingen. Mathijs Deen zocht de bioloog Thijs van Vuure op, die vanaf zijn vroege jeugd het vergeefse verlangen voelde om als een vogel te zingen. Tot hij een oplossing vond.

Open Kaart: Rob Lokin

vanaf 01:24:53

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht is oud-tropenarts Rob Lokin te gast, initiatiefnemer van het Afrikafestival in Hertme op 2 en 3 juli.

De nachtcorrespondent: Europe Endless Express

vanaf 01:42:05

Vanavond vertrok uit Amsterdam de Europe Endless Express: een trein vol schrijvers, kunstenaars, theatermakers én publiek die in drie dagen door zes Europese landen reist. Een soort festival in een trein dus. Onze nachtcorrespondent Tjitske Mussche doet verslag vanaf de trein

advertentie