Nooit Meer Slapen

met o.a. Kyteman, De Waardeloze Winkel en Vakantieboek #1

Nooit Meer Slapen

met o.a. Kyteman, De Waardeloze Winkel en Vakantieboek #1

In 2009 was daar ineens trompettist Colin Benders, alias Kyteman, die met zijn debuutalbum 'The Hermit Sessions' het Nederlandse poplandschap herinrichtte. Op het podium liet Kyteman zijn muziek vertolken door een twintigkoppig ‘hiphoporkest’, waarmee hij op alle grote podia en festivals speelde. In 2015 verlegde hij de koers naar muzikale improvisatie middels 'The Jam Sessions'. Mathijs Deen spreekt Colin Benders. Verder spreken we kunstenaar Pavèl van Houten, initiatiefnemer van De Waardeloze Winkel. En Maartje Wortel vertelt wat haar vakantieboek is.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Muzikale improvisatie van Kyteman op The Jam Sessions

vanaf 00:02:51

In 2009 was daar ineens trompettist Colin Benders, alias Kyteman, die met zijn debuutalbum The Hermit Sessions het Nederlandse poplandschap herinrichtte. Op het podium liet Kyteman zijn muziek vertolken door een twintigkoppig ‘hiphoporkest’, waarmee hij op alle grote podia en festivals speelde. Daarna nam hij o.a. een album op met zijn oude leraar Eric Vloeimans, Kytecrash, en ging hij opnieuw met zijn orkest de studio in: The Kyteman Orchestra. In 2015 verlegde hij de koers naar muzikale improvisatie middels The Jam Sessions. Mathijs Deen spreekt met Colin Benders.

De Waardeloze Winkel: een ode aan waardeloze dingen

vanaf 01:13:19

Waardeloze producten worden steeds schaarser in onze efficiency-maatschappij waarin steeds meer gerecycled wordt en alles maar nuttig en functioneel moet zijn. De Waardeloze Winkel is een ode aan de waardeloze dingen in de wereld. Hier staat het taxeren en afwegen van binnengebrachte producten centraal. Met Flutten als de interne valuta wordt bepaald welke ‘flut-waarde’ het object heeft. Hoe waardelozer het product, hoe hoger de flut-waarde. Verslaggever Tjitske Mussche spreekt kunstenaar Pavèl van Houten, initiatiefnemer van dit project.

Het vakantieboek van Maartje Wortel

vanaf 01:45:48

Welk boek nemen schrijvers deze zomer mee in hun koffer? Of wat lezen ze onder de parasol in de achtertuin? Deze week in Nooit Meer Slapen vijf schrijvers over hun vakantielectuur, een weekserie van Inge ter Schure. Vannacht het verhaal van Maartje Wortel over een vakantieliefde.