Nooit Meer Slapen

met o.a. Henk van Straten, Al Pacino en Vakantieboek #2

Nooit Meer Slapen

met o.a. Henk van Straten, Al Pacino en Vakantieboek #2

Henk van Straten wilde eigenlijk rockster worden, maar werd schrijver, journalist en columnist. Hij schrijft onder meer voor 'Volkskrant Magazine', 'De Correspondent' en 'Vrij Nederland'. Daarnaast publiceerde hij vijf romans. Zijn laatste, 'Bidden en vallen', vertelt het verhaal van een consultant bij een luxe horlogemerk wiens veilige leven en huwelijk uit zijn handen dreigen te glippen. Ester Naomi Perquin spreekt met Henk van Straten. Verder gaan we op zoek naar de zachte kant van Al Pacino en we horen wat het vakantieboek van Ivo Victoria is.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Henk van Straten over jeugdherinneringen en andere literaire inspiratie

vanaf 00:02:43

Henk van Straten wilde eigenlijk rockster worden, maar werd schrijver, journalist en columnist. Hij schrijft onder meer voor Volkskrant Magazine, De Correspondent en Vrij Nederland. Daarnaast publiceerde hij vijf romans. Zijn laatste roman, Bidden en vallen, zijn meest ambitieuze boek tot nu toe, vertelt het verhaal van een consultant bij een luxe horlogemerk wiens veilige leven en huwelijk uit zijn handen dreigen te glippen. Ester Naomi Perquin spreekt met Henk van Straten.

De zachte kant van Al Pacino

vanaf 01:12:15

Vanaf donderdag is de film Manglehorn te zien in de bioscoop, met Al Pacino in de hoofdrol. Geen maffia rol, geen gangster/cop film, maar een film waarin Al Pacino een reis doormaakt van een sociaal gemankeerde ziel naar een voorzichtige broze vrede met de wereld en zichzelf. Een rol vergelijkbaar met zijn rollen in de films Scent of a Woman en Danny Collins. Verslaggever Mathijs Deen gaat op zoek naar die kant van de acteur Al Pacino, op zoek naar het antwoord op de vraag waarom hij daarin zo overtuigend is.

Het vakantieboek van Ivo Victoria

vanaf 01:46:36

Welk boek nemen schrijvers deze zomer mee in hun koffer? Of wat lezen ze onder de parasol in de achtertuin? Deze week in Nooit Meer Slapen vijf schrijvers over hun vakantielectuur, een weekserie van Inge ter Schure. Vannacht het verhaal van Ivo Victoria, die tijdens de vakantie toch nog een beetje door werkt.

advertentie