Nooit Meer Slapen

met o.a. Ola Mafaalani, Louis C.K. en Vakantieboek #3

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ola Mafaalani, Louis C.K. en Vakantieboek #3

Ola Mafaalani neemt na acht jaar afscheid als artistiek leider en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel. Ze regisseerde er voorstellingen als 'Medea', 'Elf minuten', 'Hamlet' en 'Fellini'. Ook was ze het brein achter 'Borgen', de 10-uur durende toneelbewerking van de gelijknamige televisieserie. Ze neemt afscheid met de voorstelling 'All Inclusive'. Een absurde comedy over zoeken naar geluk. Ester Naomi Perquin spreekt met Ola Mafaalani. Verder spreken we cabaretier Stefan Pop en groot bewonderaar Rob Wijnberg over wat comedian Louis C.K. zo goed maakt. En we horen wat het vakantieboek van Abdelkader Benali is.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ola Mafaalani neemt afscheid van het NNT

vanaf 00:02:43

Ola Mafaalani neemt na acht jaar afscheid als artistiek leider en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel. Ze regisseerde er voorstellingen als Medea, Elf minuten, Hamlet en Fellini. Ze was het brein achter Borgen, de 10-uur durende toneelbewerking van de gelijknamige televisieserie. De stukken van Mafaalani weerspiegelen haar kijk op de maatschappij en tegelijkertijd schuwt ze het experiment niet. Ola Mafaalani en haar artistieke team nemen dit najaar afscheid van het Noord Nederlands Toneel met de voorstelling All Inclusive. Een absurde comedy over zoeken naar geluk, je gelijk krijgen en omgaan met nieuwe gasten. Ester Naomi Perquin spreekt met Ola Mafaalani.

Comedian Louis C.K. treedt op in Nederland

vanaf 01:11:28

'A poet of existential malaise' en de 'Great American Comedian' noemde Rolling Stone hem. Louis C.K., misschien wel de beste comedian ter wereld, kan je laten huilen van het lachen om de vreselijke banaliteit van het alledaagse leven, maar tegelijkertijd maakt hij korte metten met wat hij 'white people's problems' noemt. Het gevoel dat alles fantastisch is, maar niemand gelukkig. Voor brute grappen en levenswijsheden moet je 16 augustus in de Ziggo Dome zijn, want Louis C.K. komt naar Nederland. Elianne Meijer spreekt cabaretier Stefan Pop en groot bewonderaar Rob Wijnberg over wat hem zo goed maakt.

Het vakantieboek van Abdelkader Benali

vanaf 01:45:29

Welk boek nemen schrijvers deze zomer mee in hun koffer? Of wat lezen ze onder de parasol in de achtertuin? Deze week in Nooit Meer Slapen vijf schrijvers over hun vakantielectuur, een weekserie van Inge ter Schure. Vannacht het verhaal van Abdelkader Benali, die alleen nog maar tijd voor korte verhalen heeft.