Nooit Meer Slapen

met o.a. Govert Schilling, Abdelhadi Baaddi en Bedevaart #3

Nooit Meer Slapen

met o.a. Govert Schilling, Abdelhadi Baaddi en Bedevaart #3

Govert Schilling is freelance journalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Voor zijn werk op het gebied van de popularisering van de sterrenkunde ontving hij diverse prijzen en onderscheidingen. Pieter van der Wielen spreekt met Govert Schilling. Verder aandacht voor de voorstelling 'Ik ga op reis en ik neem mee...' van theatermaker Abdelhadi Baaddi. En u hoort de bedevaart van roman- en reisschrijver Auke Hulst.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sterrenkunde volgens Govert Schilling

vanaf 00:02:44

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant, het Amerikaanse weekblad Science en het Britse weekblad New Scientist. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Voor zijn werk op het gebied van de popularisering van de sterrenkunde ontving hij diverse prijzen en onderscheidingen. Pieter van der Wielen spreekt met Govert Schilling.

Op reis met theatermaker Abdelhadi Baaddi

vanaf 01:12:20

De voorstelling Ik ga op reis en ik neem mee... speelt zich af in een witte bus, type Mercedes 307D. Bagage op het imperiaal, een hanger met Allah aan de binnenspiegel en een ventilator die niet meer werkt aan het plafond. Het is de eerste solovoorstelling van theatermaker Abdelhadi Baaddi. De reis gaat naar Tanger. Ooit maakte hij deze reis namelijk samen met zijn vader. Anne Martens stapt in en spreekt Abdelhadi over hoe hij en zijn vader elkaar toen beter leerden begrijpen.

De bedevaart van Auke Hulst

vanaf 01:45:12

Het graf van Jim Morisson, het grasveldje waar John Lennon Paul McCartney ontmoette, het huis van de gezusters Brontë; het zijn moderne bedevaartsoorden. Waarom willen we naar dat soort plekken toe? Deel 2 uit een zomerweekserie van Emmie Kollau, vandaag met roman- en reisschrijver Auke Hulst. Hij is ontelbare keren op pelgrimage geweest naar plekken die een rol speelden in het leven van bewonderde muzikanten en schrijvers.

advertentie