Nooit Meer Slapen

met o.a. Annelys de Vet, Steven Spielberg en Leven na de dans #3

Nooit Meer Slapen

met o.a. Annelys de Vet, Steven Spielberg en Leven na de dans #3

Annelys de Vet is grafisch onderzoeker en cultureel ontwerper. Ze is oprichter en ontwerper van 'Subjective Atlasses', een project dat regio’s en landen zoals Colombia, Hongarije en Friesland vanuit persoonlijke perspectieven in kaart brengt, waarmee bestaande vooroordelen aan het wankelen worden gebracht. Op dit moment werkt ze aan deel tien: 'Subjective Atlas of Pakistan'. Pieter van der Wielen spreekt met Annelys de Vet. Verder aandacht voor 'Steven Spielberg: Meesterverteller', een retrospectief in Eye. En in de serie Leven na de dans spreken we Paul Waarts.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De Subjective Atlasses van Annelys de Vet

vanaf 00:02:50

Annelys de Vet is ontwerper en initiator, met een studio in het Belgische Pajottenland. Daarnaast is ze hoofd van de afdeling Ontwerpen van het Sandberg Instituut in Amsterdam. Ze is oprichter en ontwerper van Subjective Atlasses, een project dat regio’s en landen zoals Colombia, Hongarije en Friesland vanuit persoonlijke perspectieven in kaart brengt, waarmee bestaande vooroordelen aan het wankelen worden gebracht. Op dit moment werkt ze aan de tiende in de serie: Subjective Atlas of Pakistan. Ook is ze oprichter van het inclusieve design label Disarming Design from Palestine. Pieter van der Wielen spreekt met Annelys de Vet.

Steven Spielberg: Meesterverteller

vanaf 01:12:10

Van Schindlers List tot Kuifje, van Jurassic Park tot Lincoln: in de zomermaanden is vrijwel het complete oeuvre van Steven Spielberg te zien in Eye. Steven Spielberg: Meesterverteller noemt het Amsterdamse filmmuseum dit retrospectief. Op vrijdagavond 8 juli opent het retrospectief met de vertoning van ET, met een voorwoord van Menno Meyes, die o.a. het scenario van The Colour Purple voor Spielberg schreef. Floortje Smit bespreekt met Martin Koolhoven wat de wereldberoemde regisseur nou zo goed maakt.

Leven na de dans: Paul Waarts

vanaf 01:45:31

Terwijl de meeste Nederlanders steeds langer doorwerken, moeten dansers rond hun dertigste al stoppen. Is er leven na de dans? In deze eerste Julidans-week spreken we iedere dag met een voormalig danser. Vannacht doen we dit met Paul Waarts, voormalig danser bij dansgroep Krisztina de Châtel. Hij stopte op zijn hoogtepunt en is nu rechter.

advertentie