Nooit Meer Slapen

met o.a. Karel Martens, Who’s Afraid of Charlie Stevens en Bedevaart #2

Nooit Meer Slapen

met o.a. Karel Martens, Who’s Afraid of Charlie Stevens en Bedevaart #2

Karel Martens is grafisch ontwerper, gespecialiseerd in typografie. Zijn omvangrijke oeuvre bestaat vooral uit de vormgeving van talloze boeken en omslagen. Verder ontwierp hij postzegels, muntontwerpen, belettering van gebouwen, telefoonkaarten en deed typografische drukexperimenten. Ook richtte hij de Werkplaats Typografie op, een masteropleiding typografie in Arnhem. Pieter van der Wielen spreekt met Karel Martens. Verder aandacht voor de voorstelling 'Who’s Afraid of Charlie Stevens' en de bedevaart van Arjan Visser.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De typografie van Karel Martens

vanaf 00:03:08

Karel Martens (1939) is grafisch ontwerper, gespecialiseerd in typografie. Zijn omvangrijke oeuvre bestaat vooral uit de vormgeving van talloze boeken en omslagen. Verder ontwierp hij postzegels, muntontwerpen, belettering van gebouwen, telefoonkaarten en deed typografische drukexperimenten. Ook gaf hij les aan o.a. de Jan Van Eyckacademie in Maastricht en richtte hij de Werkplaats Typografie op, een masteropleiding typografie in Arnhem. Pieter van der Wielen spreekt met Karel Martens.

Who’s Afraid of Charlie Stevens

vanaf 01:14:33

Stel je voor dat je puberzoon zich nog steeds gedraagt als een twee jarige. Dit is de dagelijkse realiteit van actrice Romana Vrede. In een loods op de grens van Schiedam en Rotterdam speelt Romana het theaterstuk Who’s Afraid of Charlie Stevens. De voorstelling is nog tot zaterdag te zien. Verslaggever Pieter-Bas van Wiechen bezoekt de zeer goed ontvangen voorstelling en spreekt met beide ouders.

De bedevaart van Arjan Visser

vanaf 01:46:07

Het graf van Jim Morisson, het grasveldje waar John Lennon Paul McCartney ontmoette, het huis van de gezusters Brontë; het zijn moderne bedevaartsoorden. Waarom willen we naar dat soort plekken toe? Deel 2 uit een zomerweekserie van Emmie Kollau, vandaag met schrijver journalist Arjan Visser. In 2006 toog hij naar Berlijn voor één piepklein schilderijtje uit begin zestiende eeuw van een navolger van Jeroen Bosch dat daar toen toevallig te zien was op een grote tentoonstelling.