Nooit Meer Slapen

met o.a. Carolien Roelants, Glen Hansard, het Nederlands Klarinetfestival en Jan Rothuizen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Carolien Roelants, Glen Hansard, het Nederlands Klarinetfestival en Jan Rothuizen

Carolien Roelants was dertig jaar redacteur Midden-Oosten bij NRC Handelsblad, de krant waar ze nu wekelijks een column over de regio schrijft. In 2013 publiceerde ze met Paul Aarts het boek 'Saoedi-Arabië. De revolutie die nog moet komen'. Nu, drie jaar later, verschijnt er een herziene editie. Het Saoedische koningshuis heeft ogenschijnlijk ongeschonden de opstanden en oorlogen in de Arabische wereld overleefd. Met dollars en wapens wordt geprobeerd om de ontwikkelingen in de regio naar hun hand te zetten. Maar gaat het werkelijk goed met Saoedi-Arabië? Pieter van der Wielen spreekt met Carolien Roelants. Verder besteden we aandacht aan het 'Nederlands Klarinetfestival' en kijken we naar de rol van de klarinet in de popmuziek. En we spreken beeldend kunstenaar Jan Rothuizen over zijn tekeningen die te zien zullen zijn op het 'Bi-City Biennale of Urbanism\Architecture' in Shenzhen, China. En Glen Hansard komt vannacht live in de uitzending muziek maken.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Carolien Roelants: hoe gaat het echt met Saoedi-Arabië?

vanaf 00:02:56

Carolien Roelants was dertig jaar redacteur Midden-Oosten bij NRC Handelsblad, de krant waar ze nu wekelijks een column over de regio schrijft. In 2013 publiceerde ze met Paul Aarts het boek Saoedi-Arabië. De revolutie die nog moet komen. Nu, drie jaar later, verschijnt er een herziene editie. Het Saoedische koningshuis heeft ogenschijnlijk ongeschonden de opstanden en oorlogen in de Arabische wereld overleefd. Met dollars en wapens wordt geprobeerd om de ontwikkelingen in de regio naar hun hand te zetten. Maar gaat het werkelijk goed met Saoedi-Arabië? Pieter van der Wielen spreekt met Carolien Roelants.

Glen Hansard live bij Nooit Meer Slapen

vanaf 00:45:25

Glen Hansard begon ooit als muzikant op de straten van Dublin, en richtte zijn eigen band The Frames op, waarmee hij internationaal succes oogstte. Ook speelde hij in films, waaronder The Commitments en Once. Daarna volgde het duo The Swell Season en een muzikale solocarrière die vorig jaar nog tot het album Didn’t He Ramble leidde. Vannacht was hij te gast in Nooit Meer Slapen.

De klarinet in de popmuziek

vanaf 01:09:04

Komend weekend staat het Muziekgebouw aan 't IJ in het teken van de klarinet tijdens het eerste 'Nederlands Klarinetfestival'. Klassiek, jazz, wereldmuziek en pop komen er samen. Met klarinettisten David Kweksilber, Jesse Faber en Bart de Kater kijkt verslaggever Jan Paul de Bondt vooral naar de rol van hun instrument in de pop. Een rol die op het eerste gezicht nog wat mager lijkt.

Open Kaart: Jan Rothuizen

vanaf 01:24:30

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht kwam beeldend kunstenaar Jan Rothuizen langs om te vertellen over zijn tekeningen, die te zien zullen zijn op het 'Bi-City Biennale of Urbanism\Architecture' in Shenzhen, China.

advertentie