Nooit Meer Slapen

met o.a. René Appel, Voetballiederen en Frank Westerman

Nooit Meer Slapen

met o.a. René Appel, Voetballiederen en Frank Westerman

René Appel is liever schrijver dan wetenschapper. Van 1994 tot 2003 was hij hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij onderzoek deed naar het leren van Nederlands door anderstaligen. In 2003 koos hij definitief voor het schrijverschap. Zijn misdaadromans werden talloze malen genomineerd voor de Gouden Strop en hij won de prijs tweemaal, met 'De derde persoon' en 'Zinloos geweld'. Nu is er 'Verzwegen', zijn nieuwe thriller, waarin een tbs’er weer op eigen benen staat en een vrouw ontmoet die een oude verkrachtingszaak heeft ontdekt. Pieter van der Wielen spreekt met René Appel. Verder aandacht voor de herkomst van voetballiederen. En we spreken met schrijver en journalist Frank Westerman over zijn boek 'Een woord een woord', waarin hij een weerwoord op terreur zoekt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Misdaad is niet altijd pulp: René Appel over Verzwegen

vanaf 00:02:46

René Appel is liever schrijver dan wetenschapper. Van 1994 tot 2003 was hij hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij onderzoek deed naar het leren van Nederlands door anderstaligen. In 2003 koos hij definitief voor het schrijverschap. Zijn misdaadromans werden talloze malen genomineerd voor de Gouden Strop en hij won de prijs tweemaal, met De derde persoon en Zinloos geweld. Nu is er Verzwegen, zijn nieuwe thriller, waarin een tbs’er weer op eigen benen staat en een vrouw ontmoet die een oude verkrachtingszaak heeft ontdekt. Pieter van der Wielen spreekt met René Appel.

De herkomst van voetballiederen

vanaf 01:11:09

Voetballiederen. Er zijn mensen die het heerlijk vinden, maar ook mensen die er bang van worden. Als de mensen in het stadion massaal beginnen te zingen kan dit namelijk behoorlijk overweldigend zijn. Nu het einde van de voetbalcompetitie nadert leek het verslaggever Mathijs Deen, die in het verleden nog wel eens mee neuriede op de tribune van FC Twente, tijd om uit te zoeken wat de trends zijn op het gebied van voetballiederen. Want waar komen deze liedjes eigenlijk vandaan?

Open Kaart: Frank Westerman

vanaf 01:26:30

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht kwam journalist en schrijver Frank Westerman langs om te vertellen over zijn nieuwe boek 'Een woord een woord', waarin hij op zoek gaat naar een weerwoord op terreur.