Nooit Meer Slapen

met o.a. Arnold Veeman, Alfred Hitchcock en Thomas Manneke

Nooit Meer Slapen

met o.a. Arnold Veeman, Alfred Hitchcock en Thomas Manneke

Arnold Veeman is componist van moderne klassieke muziek en zanger die zingt in het Gronings dialect. Hij woont en werkt in deze provincie, waar hij een uitzonderlijke positie inneemt, want hij heeft niet het uiterlijk van zijn Groningse moeder, maar van zijn Surinaamse vader. Met zijn voorstelling (en op het bijbehorende album) 'Klaai' komen deze twee werelden samen en gaat hij op zoek naar zijn roots. Want liggen die nou eigenlijk in Suriname of toch in de Grunneger klaai? Pieter van der Wielen spreekt met Arnold Veeman. Verder aandacht voor de biografie van Alfred Hitchcock die onlangs vertaald werd naar het Nederlands. En we spreken fotograaf Thomas Manneke over zijn fotoboek 'Amsterdam'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

'Je afkomst is nooit een handicap': Arnold Veeman over Klaai

vanaf 00:03:09

Arnold Veeman is componist van moderne klassieke muziek en zanger die zingt in het Gronings dialect. Hij woont en werkt in deze provincie, waar hij een uitzonderlijke positie inneemt, want hij heeft niet het uiterlijk van zijn Groningse moeder, maar van zijn Surinaamse vader. Met zijn voorstelling (en op het bijbehorende album) Klaai komen deze twee werelden samen en gaat hij op zoek naar zijn roots. Want liggen die nou eigenlijk in Suriname of toch in de Grunneger klaai? Pieter van der Wielen spreekt met Arnold Veeman.

Van eenzaam jongetje naar 'master of suspense': Alfred Hitchcock

vanaf 01:11:32

Alfred Hitchcock was een vreemd kind. Hij was dik en eenzaam, ging gebukt onder angsten en brandde van ambitie. Hij droomde van reizen, maar was bang om zijn slaapkamer uit te komen. Toch werd deze man uiteindelijk wereldberoemd als de ‘master of suspense’, met films als 'Rear Window', 'North by Northwest' en 'Vertigo'. Peter Ackroyd kroop in de huid van Hitchcock en schreef op basis van honderden interviews zijn biografie. Deze is nu uit het Engels vertaald door Arie Storm. Verslaggever Margriet Flikweert sprak Storm over zijn kijk op dit merkwaardige personage.

Open Kaart: Thomas Manneke

vanaf 01:25:49

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht schoof fotograaf Thomas Manneke aan naar aanleiding van zijn nieuwe fotoboek 'Amsterdam'.

advertentie