Nooit Meer Slapen

met o.a. Hendrickje Spoor, Gerard Reve en Tourist LeMC

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hendrickje Spoor, Gerard Reve en Tourist LeMC

Hendrickje Spoor publiceerde verhalen en romans, waaronder 'De verweerde spiegel' en 'Het leven bestaat niet', dat werd verfilmd als 'Diep'. In 2015 verscheen 'Vader en dochter', een aangrijpend portret van de bijzondere verhouding tussen haar en haar vader, André Spoor. Inmiddels woont ze al jaren in de Bourgogne in Frankrijk. In 'Frankrijk: een liefdesgeschiedenis' beschrijft ze hoe het echte leven in Frankrijk eruit ziet en hoe het is als je droom werkelijkheid wordt. Pieter van der Wielen spreekt met Hendrickje Spoor. Verder aandacht voor Gerard Reve. Aanstaande vrijdag is het tien jaar geleden dat de schrijver overleed. En we spreken hiphop- en kleinkunstartiest Tourist LeMC over zijn nieuwe single 'Horizon'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Op weg naar haar grote liefde: Hendrickje Spoor over Frankrijk

vanaf 00:02:37

Hendrickje Spoor publiceerde verhalen en romans, waaronder 'De verweerde spiegel' en 'Het leven bestaat niet', dat werd verfilmd als 'Diep'. In 2015 verscheen 'Vader en dochter', een aangrijpend portret van de bijzondere verhouding tussen haar en haar vader, André Spoor. Inmiddels woont ze al jaren in de Bourgogne in Frankrijk. In 'Frankrijk: een liefdesgeschiedenis' beschrijft ze hoe het echte leven in Frankrijk eruit ziet en hoe het is als je droom werkelijkheid wordt. Pieter van der Wielen sprak met Hendrickje Spoor.

Wie Reve was, was zelfs voor hem een mysterie

vanaf 01:12:29

Vandaag is het tien jaar geleden dat schrijver Gerard Reve overleed. Hij was intellectueel, provocateur, boekverkoper, roomskatholiek, godslasteraar, liefhebber van mooie jongens, briljant stylist en nog veel meer. Hij beeldde God af als ezel, deed provocerende, racistische uitspraken en las in 'De grote Gerard Reve show' vieze verhaaltjes voor aan kleine kinderen. Maar wie was Gerard Reve nou eigenlijk echt? Verslaggever Elianne Meijer verzocht Edwin Praat in zijn Reve archief te duiken en maakt een portret van de schrijver.

Open Kaart: Tourist LeMC

vanaf 01:28:39

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht beantwoordde hiphop- en kleinkunstartiest Tourist LeMC de vragen naar aanleiding van zijn nieuwe single 'Horizon'. Ook zal hij aanstaande vrijdag optreden op 'Motel Mozaïque'.

advertentie