Nooit Meer Slapen

met o.a. Viggo Waas, Imagine Film Festival en Joep Beving

Nooit Meer Slapen

met o.a. Viggo Waas, Imagine Film Festival en Joep Beving

Sport speelt een belangrijke rol in het leven van Viggo Waas. Op jonge leeftijd speelt hij in het jeugdelftal van Ajax. In 1987, na het afronden van de sportacademie, richt hij samen met Joep van Deudekom en Peter Heerschop het cabaretgezelschap Niet Uit Het Raam (NUHR) op. Vanaf 1998 maakt hij ook deel uit van de zesmansformatie De Ploeg. En nu staat Waas voor het eerst met een solovoorstelling op de planken: 'Cruijff en Pipo', een cabaretprogramma over heldendom, waarheid en leugen. Pieter van der Wielen spreekt met Viggo Waas. Verder aandacht voor het 'Imagine Film Festival' dat vanaf morgen in het EYE in Amsterdam zal plaatsvinden. En we spreken muzikant Joep Beving over het succes van zijn album 'Solipsism'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Viggo Waas: Heldendom, waarheid en leugen in Cruijff en Pipo

vanaf 00:02:51

Sport speelt een belangrijke rol in het leven van Viggo Waas. Op jonge leeftijd speelt hij in het jeugdelftal van Ajax. In 1987, na het afronden van de sportacademie, richt hij samen met Joep van Deudekom en Peter Heerschop het cabaretgezelschap Niet Uit Het Raam (NUHR) op. Vanaf 1998 maakt hij ook deel uit van de zesmansformatie De Ploeg. En nu staat Waas voor het eerst met een solovoorstelling op de planken: Cruijff en Pipo, een cabaretprogramma over heldendom, waarheid en leugen. Pieter van der Wielen spreekt met Viggo Waas.

Kunnen architecten en stadsplanologen van filmmakers leren?

vanaf 01:14:48

Morgen opent in het EYE in Amsterdam het 'Imagine Film Festival'. Het thema van dit jaar is Building Dreams and Nightmares. Hiermee wordt aandacht geschonken aan de prominente rol die architectuur en vormgeving spelen in de fantastische film. Verslaggever Floortje Smit ging, met een stapeltje films onder de arm, op bezoek bij stadsplanoloog en filmliefhebber Wies Sanders om uit te zoeken of er van die films nog iets te leren valt.

Open Kaart: Joep Beving

vanaf 01:29:51

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht kwam muzikant Joep Beving vertellen over zijn album 'Solipsism'.

advertentie