Nooit Meer Slapen

met o.a. Roos Rebergen, Revue Lanoye en John Leerdam

Nooit Meer Slapen

met o.a. Roos Rebergen, Revue Lanoye en John Leerdam

Als twaalfjarige stond Roos Rebergen op de planken van het jaarlijkse muziekfestival dat haar vader organiseerde op het erf van zijn boerderij in Duiven. En sindsdien is ze blijven zingen, aanvankelijk in het Engels, maar na het oprichten van haar band Roosbeef in het Nederlands. De taal waarin zij haar gedachten het beste kwijt kan. Dat ze tegenwoordig ook verhalen schrijft, ervaart ze als een bevrijding: 'Bij verhalen heb ik veel meer ruimte'. Die verhalen zijn nu (met gedichten) samengebracht in het boek 'Ik ben al 11 jaar geen 16 meer'. Pieter van der Wielen spreekt met Roos Rebergen. Verder aandacht voor 'Revue Lanoye', het nieuwe boek van Tom Lanoye, waarin hij zich afzet tegen meningitis en gratuite oprispingen van deze tijd. En John Leerdam is te gast naar aanleiding van het tienjarig bestaan van 'Stichting Julius Leeft!', dat gevierd wordt met de presentatie van het boek 'Tien jaar onverwerkt verleden' en de opening van een fototentoonstelling.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Roos Rebergen wil op deze wereld blijven voor de muziek

vanaf 00:02:48

Als twaalfjarige stond Roos Rebergen op de planken van het jaarlijkse muziekfestival dat haar vader organiseerde op het erf van zijn boerderij in Duiven. En sindsdien is ze blijven zingen, aanvankelijk in het Engels, maar na het oprichten van haar band Roosbeef in het Nederlands. De taal waarin zij haar gedachten het beste kwijt kan. Dat ze tegenwoordig ook verhalen schrijft, ervaart ze als een bevrijding: 'Bij verhalen heb ik veel meer ruimte.' Die verhalen zijn nu (met gedichten) samengebracht in het boek Ik ben al 11 jaar geen 16 meer. Pieter van der Wielen spreekt met Roos Rebergen.

Gevechten op papier in Revue Lanoye

vanaf 01:14:05

Een schrijver zonder vijanden is geen schrijver. Een schrijver zonder helden is een leugenaar, dat zijn de motto's van de Belgische schrijver Tom Lanoye. In 'Revue Lanoye', een boek vol 'polemische replieken' (ook wel filippica's) zet hij zich af tegen meningitis en gratuite oprispingen van deze tijd. Verslaggever Emmie Kollau zocht de schrijver op in zijn huis in Antwerpen en sprak hem naar aanleiding van zijn nieuwe boek.

Open Kaart: John Leerdam

vanaf 01:30:37

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht was theaterregisseur en voormalig politicus John Leerdam te gast naar aanleiding van het tienjarig bestaan van zijn theatergroep Stichting Julius Leeft!, dat gevierd wordt met een boek en een fototentoonstelling.