Nooit Meer Slapen

met o.a. Frank Lammers, de Bijlmer Bajes en André Klukhuhn

Nooit Meer Slapen

met o.a. Frank Lammers, de Bijlmer Bajes en André Klukhuhn

Acteur Frank Lammers debuteert als regisseur met de film 'Of ik gek ben': een tragiekomediethriller over menselijk falen. Wat als je op een dag wakker wordt en alles kwijt bent? Pieter van der Wielen spreekt met Frank Lammers. Verder aandacht voor 'Biografie van de bajes', over de Bijlmer Bajes. En scheikundige en filosoof André Klukhuhn komt langs om te vertellen over zijn boek 'Licht. De Nederlandse Republiek als bakermat van de Verlichting'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het regiedebuut van Frank Lammers: Of ik gek ben

vanaf 00:02:43

Acteur Frank Lammers speelde onder andere in films als Zwartboek en Michiel de Ruyter, televisieseries All Stars en Levenslied en was te zien in verschillende reclamespotjes. In 2006 won hij een Gouden Kalf voor zijn rol in Nachtrit. En nu is er Of ik gek ben, zijn regiedebuut. De film is een tragiekomediethriller over menselijk falen naar het boek van Michiel Stroink. Wat doe je als je op een dag wakker wordt en alles kwijt bent? Pieter van der Wielen spreekt met Frank Lammers.

De roerige geschiedenis van de Bijlmerbajes (1978 – 2016)

vanaf 01:10:45

Het begon als een idealistisch project in de jaren ’70: niet nog een koepelgevangenis, maar een humanere omgeving voor gedetineerden. De Bijlmer Bajes (Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel) heeft 36 jaar model gestaan voor dit idee. Maar de tijden veranderden en de bewoners ook. Het gebouw volstaat niet meer, en wordt afgedankt voor de huidige functie. De journalisten Gerlof Leistra en Annemarie van Ulden bewogen zich de afgelopen twee jaar vrij tussen de muren van deze gevangenis, en schreven er een boek over. Botte Jellema sprak de journalisten.

Open Kaart: André Klukhuhn

vanaf 01:25:37

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht kwam scheikundige en filosoof André Klukhuhn langs om te vertellen over zijn boek 'Licht. De Nederlandse Republiek als bakermat van de Verlichting'.

De nachtcorrespondent: waarom willen heren fuseren?

vanaf 01:43:24

Vandaag stond er in de NRC een achtergrondverhaal over de vele fusies in de Nederlandse orkestwereld. Dure musea, podia en orkesten, de fusiewoede in de culturele sector is al jaren aan de gang. Maar is fuseren altijd wel de beste oplossing? Nachtcorrespondent Tom Klaassen zocht het uit.