Nooit Meer Slapen

met o.a. Babah Tarawally, Onafgemaakte kunst en Bas Kosters

Nooit Meer Slapen

met o.a. Babah Tarawally, Onafgemaakte kunst en Bas Kosters

Schrijver en columnist Babah Tarawally vluchtte in 1995 uit Sierra Leone en werkt als trainer voor diverse organisaties die vluchtelingen en Nederlanders met elkaar verbinden. Ook zet hij zich vanuit Nederland in voor onafhankelijke media in ontwikkelingslanden. Zijn debuutroman 'De god met de blauwe ogen', vertelt het verhaal van een jongen die verstrikt raakt tussen twee culturen. Nu verschijnt zijn tweede roman 'De verloren hand', waarin de lezer meegenomen wordt in de belevingswereld van asielzoekers en hun worsteling om opgelopen trauma’s te boven te komen. Pieter van der Wielen spreekt met Babah Tarawally. En modeontwerper Bas Kosters komt langs om te vertellen over zijn overzichtstentoonstelling 'I want it to be soft: The Journey of Bas Kosters'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een nieuw leven beginnen: Babah Tarawally over De verloren hand

vanaf 00:03:05

Schrijver en columnist Babah Tarawally vluchtte in 1995 uit Sierra Leone en werkt als trainer voor diverse organisaties die vluchtelingen en Nederlanders met elkaar verbinden. Ook zet hij zich vanuit Nederland in voor onafhankelijke media in ontwikkelingslanden. Zijn debuutroman De god met de blauwe ogen, vertelt het verhaal van een jongen die verstrikt raakt tussen twee culturen. Nu verschijnt zijn tweede roman De verloren hand, waarin de lezer meegenomen wordt in de belevingswereld van asielzoekers en hun worsteling om opgelopen trauma’s te boven te komen. Pieter van der Wielen spreekt met Babah Tarawally.

Onvoltooide kunst: afmaken of afblijven?

vanaf 01:10:08

Van veel kunstenaars die groots werk hebben gemaakt, is na het overlijden het een en ander achtergebleven dat onaf is. Het requiem van Mozart, Mondriaans Victory Boogie Woogie, de Sagrada Familia van Gaudi. Zijn er in het verleden pogingen geweest om Mahlers 10e alsnog te voltooien en zelfs uit te voeren, dat iemand het in z'n hoofd zou halen een onvoltooide Rembrandt af te schilderen is ondenkbaar. Toch gebeurde dat waarschijnlijk met De lofzang van Simeon, de laatste Rembrandt. Verslaggever Mathijs Deen houdt een pleidooi voor onaffe kunst.

Open Kaart: Bas Kosters

vanaf 01:26:51

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht is modeontwerper Bas Kosters te gast vanwege de overzichtstentoonstelling I want it to be soft: The Journey of Bas Kosters.