Nooit Meer Slapen

met o.a. Donald Nolet, Yezidi Girls en Jet van Nieuwkerk

Nooit Meer Slapen

met o.a. Donald Nolet, Yezidi Girls en Jet van Nieuwkerk

Donald Nolet studeerde Japanse taal en cultuur en is sindsdien werkzaam als copywriter. In 2013 debuteerde hij als thrillerauteur met 'Versleuteld', dat meteen met zowel De Gouden Strop als de Schaduwprijs werd bekroond. Nu verschijnt zijn tweede boek 'Handschrift van de duivel', waarin een jonge wiskundige een algoritme ontwikkelt dat een onbekend manuscript moet ontcijferen. Ze komt hiermee voor verontrustende gebeurtenissen te staan. Pieter van der Wielen spreekt met Donald Nolet. Verder aandacht voor de documentaire 'Yezidi Girls' van filmmaker Reber Dosky, waarin drie meisjes die maandenlang door IS gevangen gehouden werden weer door hun religieuze leiders worden opgenomen in de gemeenschap. En we spreken Jet van Nieuwkerk over haar kookboek 'Het boek van Jet', waarin ze haar favoriete, gezonde recepten deelt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het mysterie ontcijferen: Donald Nolet over ‘Handschrift van de duivel’

vanaf 00:02:39

Donald Nolet studeerde Japanse taal en cultuur en is sindsdien werkzaam als copywriter. In 2013 debuteerde hij als thrillerauteur met Versleuteld, dat meteen met zowel De Gouden Strop als de Schaduwprijs werd bekroond. Nu verschijnt zijn tweede boek Handschrift van de duivel, waarin een jonge wiskundige een algoritme ontwikkelt dat een onbekend manuscript moet ontcijferen. Ze komt hiermee voor verontrustende gebeurtenissen te staan. Pieter van der Wielen spreekt met Donald Nolet.

De 'Yezidi Girls' doen hun verhaal

vanaf 01:12:28

De van oorsprong Noord Irakese filmmaker Reber Dosky reisde naar Lalish, het spirituele centrum van de Yezidi's en filmde daar drie meisjes die maandenlang door IS werden gevangen gehouden en misbruikt. De korte documentaire Yezidi Girls laat zien hoe de meisjes weer door hun religieuze leiders worden opgenomen in de gemeenschap. Verslaggever Mathijs Deen spreekt met Reber Dosky over het verschil tussen journalistiek en kunst, en over de onmogelijkheid niet betrokken te zijn bij de oorlog.

Open Kaart: Jet van Nieuwkerk

vanaf 01:27:57

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schuift Jet van Nieuwkerk aan. In haar kookboek, Het boek van Jet, deelt ze haar favoriete, gezonde recepten.

advertentie