Nooit Meer Slapen

met o.a. Michiel Romeyn, Crime Scenes en Joop van Riessen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Michiel Romeyn, Crime Scenes en Joop van Riessen

Michiel Romeyn is vooral bekend als acteur en creatief brein achter het absurdistische en onnavolgbare 'Jiskefet', waarin hij samen met Herman Koch en Kees Prins sketches speelde. Als acteur portretteert hij vaak het type van de 'ruwe bonk', zoals Storm in de kantoorserie 'Debiteuren Crediteuren' en een chagrijnige Sinterklaas in de speelfilm 'Alles is liefde'. Binnenkort is hij te zien in twee telefilms: de misdaadfilm 'De Grote Zwaen' en de komedie 'Moos'. Pieter van der Wielen spreekt met Michiel Romeyn. Verder aandacht voor de expositie 'Crime Scenes, honderd jaar foto als bewijs' in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. En we spreken thrillerauteur Joop van Riessen over 'Moord op de tramhalte', het volgende deel in de Anne Kramer serie.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Michiel Romeyn: 'Ik ben niet zuur, de wereld is zuur'

vanaf 00:02:43

Michiel Romeyn is vooral bekend als acteur en creatief brein achter het absurdistische en onnavolgbare Jiskefet, waarin hij samen met Herman Koch en Kees Prins sketches speelde. Als acteur portretteert hij vaak het type van de 'ruwe bonk', zoals Storm in de kantoorserie Debiteuren Crediteuren en een chagrijnige Sinterklaas in de speelfilm Alles is liefde. Binnenkort is hij te zien in twee telefilms: de misdaadfilm De Grote Zwaen en de komedie Moos. Pieter van der Wielen spreekt met Michiel Romeyn.

Whodunnit?: Crime Scenes, honderd jaar foto als bewijs

vanaf 01:14:02

Met fotograaf Johan Nieuwenhuize bekijken we de expositie Crime Scenes, honderd jaar foto als bewijs in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De foto als bewijsstuk, van forensische moordfoto's uit vervlogen tijden tot bewijsvoering van drone-aanslagen. Nieuwenhuize's eigen werk is juist een reactie op de vraag: hoe 'waar' is een foto? Verslaggever Jan Paul de Bondt bericht.

Open Kaart: Joop van Riessen

vanaf 01:29:19

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht beantwoordt thrillerauteur Joop van Riessen de vragen naar aanleiding van zijn nieuwe boek, het volgende deel in de Anne Kramer Serie, Moord op de tramhalte.

advertentie