Nooit Meer Slapen

met o.a. Beri Shalmashi, De gouden jaren van het linkse levensgevoel en Dries Verhoeven

Nooit Meer Slapen

met o.a. Beri Shalmashi, De gouden jaren van het linkse levensgevoel en Dries Verhoeven

Beri Shalmashi is publicist en filmmaker. Haar roots liggen in Iraans-Koerdistan. Ze woonde een tijd in Los Angeles en Cairo en maakte er verscheidene korte films. In 2012 verhuisde ze naar Iraaks-Koerdistan om aan een nieuwe film te werken. Vorig jaar vestigde ze zich weer in Nederland, nadat de oorlog met IS het werken en wonen in Erbil moeilijk maakte. Toch staat ze op het punt om weer terug te gaan om haar filmproductie te voltooien. Pieter van der Wielen spreekt met Beri Shalmashi. Verder aandacht voor 'De gouden jaren van het linkse levensgevoel', een boek over het verhaal van Vrij Nederland. En we spreken kunstenaar Dries Verhoeven over zijn videoinstallatie 'Guilty Landscapes', die te zien is op het SPRING Festival in Utrecht.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

'Als ik het nu niet doe doet niemand het': Beri Shalmashi over filmen in Erbil

vanaf 00:02:49

Beri Shalmashi is publicist en filmmaker. Haar roots liggen in Iraans-Koerdistan. Ze woonde een tijd in Los Angeles en Cairo en maakte er verscheidene korte films. In 2012 verhuisde ze naar Iraaks-Koerdistan om aan een nieuwe film te werken. Vorig jaar vestigde ze zich weer in Nederland, nadat de oorlog met IS het werken en wonen in Erbil moeilijk maakte. Toch staat ze op het punt om weer terug te gaan om haar filmproductie te voltooien. Pieter van der Wielen spreekt met Beri Shalmashi.

De gouden jaren van het Linkse Levensgevoel

vanaf 01:12:19

Deze week verschijnt het boek van John Jansen van Galen over Vrij Nederland. Je hoefde het blad maar met het logo naar buiten uit de zak van je jasje of handtas te laten steken en de wereld wist dat je links was. Het boek heet dan ook De gouden jaren van het linkse levensgevoel. Verslaggever Mathijs Deen gaat op zoek naar de sporen die die tijd getrokken heeft.

Open Kaart: Dries Verhoeven

vanaf 01:26:12

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Deze keer is het de beurt aan kunstenaar Dries Verhoeven. Hij komt vertellen over Guilty Landscapes, een videoinstallatie die te zien is op het SPRING Festival in Utrecht.

advertentie