Nooit Meer Slapen

Met o.a. Dick Swaab, Berend Strik & Aziz Bekkaoui en DJ Dano

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Dick Swaab, Berend Strik & Aziz Bekkaoui en DJ Dano

Neurobioloog Dick Swaab werd wereldwijd bekend met zijn onderzoeken naar sekseverschillen in de hersenen. In zijn nieuwe boek 'Ons creatieve brein' toont hij aan wat ons tot mensen maakt: de interactie van de hersenen met onze omgeving. Verder bespreken we 'Working-Shop' van kunstenaar Berend Strik en mode-ontwerper Aziz Bekkaoui, en komt DJ Dano langs. Hij schreef een boek over zijn leven.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nieuw werk van neurobioloog Dick Swaab: 'Ons creatieve brein'

vanaf 00:02:55

Neurobioloog Dick Swaab werd wereldwijd bekend met zijn onderzoeken naar sekseverschillen in de hersenen. Hij is ook auteur van de bestseller 'Wij zijn ons brein', waarin hij beschrijft hoe de hersenen die we bij onze geboorte meekrijgen ons leven bepalen. In zijn nieuwe boek 'Ons creatieve brein' toont hij aan wat ons tot mensen maakt: de interactie van de hersenen met onze omgeving. De omgeving draagt niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van ieder brein, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en aan de genezing hiervan. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Dick Swaab.

Berend Strik & Aziz Bekkaoui halen inspritatie uit Hoog Catharijne

vanaf 01:10:57

Voor sommigen is het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne een hel op aarde. Toch schrokken modeontwerper Aziz Bekkaoui en kunstenaar Berend Strik er niet voor terug om daar een tijdelijk een atelier te openen: 'Working-Shop'. Gedurende twee maanden doen ze onderzoek naar het winkelend publiek om uiteindelijk de muziektheatervoorstelling 'Everyman' te creëren. Emmie Kollau vroeg wat de mannen wat ze tot nu toe ontdekt hebben in het winkelcentrum.

Open Kaart: DJ Dano

vanaf 01:25:54

Hij was misschien wel de grootste Nederlandse DJ van de jaren ’90: ras-Amsterdammer DJ Dano. Met illegale raves in loodsen en tunnels in Amsterdam stond Daniël Leeflang, zoals hij eigenlijk heet, aan de wieg van de gabberscene. Na een leven vol drank en drugs schrijft hij nu 'Wat de fok, ouwe?', waarin hij de balans van zijn leven opmaakt. In de rubriek Open Kaart beantwoordt DJ Dano persoonlijke vragen over leven en werk.

Marilyn Monroe op het witte doek: Some Like It Hot

vanaf 01:44:20

Deze week besteden we elke dag aandacht aan films met Marilyn Monroe. Dit jaar zou zij 90 jaar oud zijn geworden. Verslaggeefster Remy van den Brand bespreekt vier films met criticus Guus Luijters. Deze keer: 'Some Like It Hot' uit 1959.

advertentie