Nooit Meer Slapen

Met o.a. Thibaud Delpeut, Hanya Yanagihara en Anneke van Giersbergen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Thibaud Delpeut, Hanya Yanagihara en Anneke van Giersbergen

Thibaud Delpeut studeerde klinische psychologie en volgde de regieopleiding in Amsterdam. Nu is hij artistiek directeur van Theater Utrecht. In de voorstelling 'Westkaai' schetst Delpeut een beeld van het Europa van nu, van een continent dat aan de vooravond van een grote transformatie staat. Verder spreken we bestsellerauteur Hanya Yanagihara, en rockzangeres Anneke van Giersbergen is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Thibaud Delpeut regisseert 'Westkaai', over een transformerend Europa

vanaf 00:02:54

Thibaud Delpeut studeerde klinische psychologie en volgde de regieopleiding in Amsterdam. Sindsdien werkte hij als regisseur voor o.a. Toneelschuur Producties en het Nationale Toneel. Tegenwoordig is hij artistiek directeur van Theater Utrecht. Aan de start van het nieuwe theaterseizoen regisseert hij 'Westkaai', een voorstelling waarin Delpeut een beeld schetst van het Europa van nu, van een continent dat aan de vooravond van een grote transformatie staat. En dat om een nieuwe manier van samenleven vraagt. Pieter van der Wielen spreekt met Thibaud Delpeut.

Wereldwijd bestsellerauteur Hanya Yanagihara over 'Een klein leven'

vanaf 01:13:04

Twintig jaar lang schreef Hanya Yanagihara (1975) aan haar debuutroman 'Notities uit de jungle'. Nou is dat al bijzonder lang, maar nog frappanter is dat de Amerikaanse haar boek volledig in het geheim schreef. Blijkbaar heeft het zijn vruchten afgeworpen: de roman werd in 2015 lovend ontvangen. Al een jaar later verscheen haar tweede boek: 'Een klein leven', dat een internationale bestseller werd. Onze verslaggever Mathijs Deen spreekt met Hanya Yanagihara.

Open Kaart: rockzangeres Anneke van Giersbergen

vanaf 01:29:00

Anneke van Giersbergen is al jarenlang frontvrouw van de internationaal succesvolle metalband 'The Gathering'. Voor haar tour 'De nieuwe Madonna' verruilt ze echter de ruige metal voor de muziek van Madonna, Cindy Lauper en Duran Duran. In de show speelt ze de jaren '80-muziek, maar dan solo, akoestisch en intiem. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Anneke persoonlijke vragen over leven en werk.

Vier variaties voor cello: Ilja Leonard Pfeiffer

vanaf 01:46:40

Op 20 oktober begint de Cello Biënnale Amsterdam. In het kader daarvan verscheen een boek met korte verhalen over de cello van o.a. Annelies Verbeke en Marente de Moor. Emmie Kollau sprak de schrijvers die meewerkten aan het boek. Vandaag: Ilja Leonard Pfeiffer.

advertentie