Nooit Meer Slapen

Met o.a. Vrouwkje Tuinman, het Oorzakenfestival en Imme Dros

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Vrouwkje Tuinman, het Oorzakenfestival en Imme Dros

Vrouwkje Tuinman publiceerde tot dusver drie romans en vijf dichtbundels. Haar nieuwe roman 'Afscheidstournee' vertelt over leven, dood en nalatenschap van de geroemde en verguisde vioolvirtuoos Nicolò Paganini. Hij werd ervan verdacht een pact te hebben gesloten met Satan. Verder bespreken we het Oorzakenfestival, en komt Imme Dros langs om te vertellen over de heruitgave van haar kinderboek 'Annetje Lie in het holst van de nacht'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Vrouwkje Tuinman schreef 'Afscheidstournee' over vioolvirtuoos Paganini

vanaf 00:02:42

Vrouwkje Tuinman publiceerde tot dusver drie romans en vijf dichtbundels. Haar nieuwe roman 'Afscheidstournee' vertelt over leven, dood en nalatenschap van de geroemde en verguisde vioolvirtuoos Nicolò Paganini. Hij werd ervan verdacht een pact te hebben gesloten met Satan. De verkettering bereikte een wrang hoogtepunt bij zijn overlijden: Paganini mocht niet worden begraven. In deze biografische roman beschrijft Tuinman hoe de zoon van de 'duivelskunstenaar’ ruim een halve eeuw strijdt voor eerherstel. Pieter van der Wielen spreekt met Vrouwkje Tuinman.

Oorzakenfestival: ode aan audioverhalen

vanaf 01:12:49

We blikken vooruit op het Oorzakenfestival: een drie dagen durende ode aan het verhaal in audiovorm. Vrijdag gaat het audiofielenspektakel van start in en rond Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Amsterdam. Het thema van het festival is 'afluisteren'. Verslaggever René van Es sprak nu alvast een aantal podcastmakers.

Open Kaart: schrijfster Imme Dros

vanaf 01:27:40

Op 26 september werd schrijfster Imme Dros 80 jaar. Om dit te vieren wordt nu het kinderboek 'Annetje Lie in het holst van de nacht' uit 1987 opnieuw uitgegeven. Voor haar oeuvre heeft Imme Dros in 2003 de Theo Tijssen-prijs mogen ontvangen. Ook heeft ze al 16 Zilveren Griffels op haar naam staan. Naast kinderboeken schreef ze ook vertalingen van 'Odyssee' en 'Ilias' van Homerus. In de rubriek Open Kaart beantwoordt ze persoonlijke vragen over haar leven en werk.

Marilyn Monroe op het witte doek: How to Marry a Millionaire

vanaf 01:45:07

Deze week besteden we elke dag aandacht aan films met Marilyn Monroe. Dit jaar zou zij 90 jaar oud zijn geworden. Verslaggeefster Remy van den Brand bespreekt vier films met criticus Guus Luijters. Vandaag: 'How to Marry a Millionaire' uit 1953.

advertentie