Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ton van der Lee, Freudenthal/Verhagen en Marcus Azzini

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ton van der Lee, Freudenthal/Verhagen en Marcus Azzini

Ton van der Lee is schrijver en filmmaker. In 1996 vertrok hij naar Namibië, waar hij drie jaar op een afgelegen plek in de woestijn woonde. Over deze ervaring schreef hij het boek 'Solitaire'. De daarop volgende negen jaar woonde en reisde hij in Afrika. En volgden er nog tal van boeken waarin Afrika het onderwerp is. Nu verschijnt 'Jan Huygen', een roman over het leven van Nederlands eerste ontdekkingsreiziger en reisschrijver, die zich aan de vooravond van de Gouden Eeuw afspeelt. Verder gaan we op bezoek bij fotografenduo Freudenthal/Verhagen, en theaterregisseur Marcus Azzini komt langs om te vertellen over 'Kogelvis'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ton van der Lee schreef over ontdekkingsreiziger Jan Huygen

vanaf 00:02:43

Ton van der Lee is schrijver en filmmaker. In 1996 vertrok hij naar Namibië, waar hij drie jaar op een afgelegen plek in de woestijn woonde. Over deze ervaring schreef hij het boek 'Solitaire'. De daarop volgende negen jaar woonde en reisde hij in Afrika. En volgden er nog tal van boeken waarin Afrika het onderwerp is. Nu verschijnt 'Jan Huygen', een roman over het leven van Nederlands eerste ontdekkingsreiziger en reisschrijver, die zich aan de vooravond van de Gouden Eeuw afspeelt. Pieter van der Wielen spreekt met Ton van der Lee.

Freudenthal/Verhagen: 25 jaar kleurrijk surrealisme

vanaf 01:11:12

De Nederlandse fotografen Carmen Freudenthal en Elle Verhagen presenteren het boek 'WHOLE', een eerbetoon aan hun eigen oeuvre. In het boek wordt 25 jaar aan werk vol surrealisme en kleur op een bijzondere wijze geordend: op kleur. En surrealistische modefotografie, valt dat wel te rijmen met de wens van de commerciele mode-ontwerpers? Willen zij niet gewoon een mooi plaatje? Verslaggeefster Stef Visjager spreekt het fotografenduo in hun atelier.

Open Kaart: theaterregisseur Marcus Azzini

vanaf 01:29:36

Jeffrey Dahmer hield rond 1985 zeventien jongens vast in zijn huis. Hij verdoofde ze, speelde met hun levenloze lichamen, en at ze op. Marcus Azzini regisseert over dit bizarre verhaal de theatervoorstelling 'Kogelvis', geschreven door Nick Bruckman. Azzini is artistiek directeur en regisseur bij Toneelgroep Oostpool, en bekend van o.a. 'Liefdes Lounge' (2003) en 'Zonde' (2006). In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

Nederlands Film Festival: Job de Wit

vanaf 01:49:20

Vandaag is het Nederlands Filmfestival in Utrecht van start gegaan. Het draait hier niet alleen om films: ook videoclips zijn welkom. Muziekjournalist Job de Wit koos de meest geslaagde, gedurfde of geniale clips van het afgelopen jaar uit en vertoont ze tijdens het festival op groot scherm. Emmie Kollau sprak hem.

advertentie