Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Versweyveld, Carli Hermès en Damiaan Denys

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Versweyveld, Carli Hermès en Damiaan Denys

Jan Versweyveld (1958) is scenograaf en lichtontwerper. Sinds de jaren tachtig werkte hij onder andere voor het Zuidelijk Toneel in Eindhoven en Toneelgroep Amsterdam. Recentelijk mocht hij van het Londense Apollo Theatre een Knight of Illumination Award ontvangen voor zijn lichtontwerp bij de voorstelling 'Song from Far Away'. Verder besteden we aandacht aan fotograaf Carli Hermès, en is filosoof Damiaan Danys te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Internationale lof voor scenograaf en lichtontwerper Jan Versweyveld

vanaf 00:02:56

Jan Versweyveld is scenograaf en lichtontwerper. In de jaren tachtig behoorde hij samen met Ivo van Hove tot de oprichters van de Vlaamse theatergroepen Akt/Vertikaal en Toneelproducties De Tijd. In 1990 was Jan Versweyveld vaste scenograaf van het Zuidelijk Toneel in Eindhoven, later werd hij hoofd scenografie van Toneelgroep Amsterdam. Recentelijk mocht hij van het Londense Apollo Theatre een 'Knight of Illumination Award' ontvangen voor zijn ‘outstanding achievement in light design’ bij de voorstelling 'Song from Far Away'. Pieter van der Wielen spreekt met Jan Versweyveld.

Drie decennia spraakmakende fotografie van Carli Hermès

vanaf 01:11:39

Fotograaf Carli Hermès is de man achter spraakmakende reclamecampagnes en modereportages voor internationale bladen. Ook fotografeert hij voor Nederlandse tijdschriften zoals 'Volkskrant Magazine', 'Nieuwe Revu' en 'Playboy'. In het boek 'Carli Hermès. Three Decades of Uncompromising Photography' is voor het eerst een overzicht van zijn foto’s te zien. Verslaggever Nicole Terborg spreekt hem in zijn fotostudio in Amsterdam.

Open Kaart: filosoof en psychiater Damiaan Denys

vanaf 01:26:54

Angst lijkt deel geworden van ons cultureel erfgoed, stelt filosoof en psychiater Damiaan Denys in zijn voorstelling 'Van Angst naar Vrijheid' . Angst voor terrorisme, voor baanverlies, voor verkeerde voeding. We gaan de angst tegen met een drang om alles te controleren. Maar ruilen we onze kostbare vrijheid niet in voor de lege illusie van controle? In de rubriek Open Kaart beantwoordt Damiaan Denys persoonlijke vragen over leven en werk.

De demonen van Mariana Aparicio Torres

vanaf 01:45:27

Hoe blijf je een leven lang samen? En hoe ga je om met elkaars - en je eigen - demonen? Daarover gaat de nieuwe voorstelling 'Demonen' van Toneelgroep Oostpool. Verslaggever Inge ter Schure vraagt deze week de vijf hoofdrolspelers naar hun eigen demonen en hun recept voor een lang en gelukkig leven.Met deze keer: Mariana Aparicio Torres.

advertentie