Nooit Meer Slapen

Met o.a. Aimée de Jongh, oude dagboeken en Rob Dekay

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Aimée de Jongh, oude dagboeken en Rob Dekay

Aimée de Jongh is animator, striptekenaar en illustrator. Ze tekent o.a. voor Metro de dagstrip 'Snippers', waarvan inmiddels zeven albums zijn verschenen. Met 'De terugkeer' van de wespendief maakte ze haar graphic-noveldebuut. Volgende week gaat op het Leids Filmfestival haar animatiefilm 'Behind The Telescopes' in première. Verder brengen we een bezoek aan het Nederlands Dagboekarchief, en is zanger Rob Dekay te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Aimée de Jongh over haar animatiefilm 'Behind The Telescopes'

vanaf 00:00:41

Aimée de Jongh is animator, striptekenaar en illustrator. In de afgelopen tien jaar bouwde ze een oeuvre op met animaties, stripverhalen en kinderboekillustraties. Zo tekent ze voor Metro de dagstrip 'Snippers', waarvan inmiddels ook zeven albums zijn verschenen. Met 'De terugkeer van de wespendief' maakte ze haar graphic-noveldebuut. Volgende week gaat op het Leids Filmfestival haar animatiefilm 'Behind The Telescopes' in première, waarvoor harpiste Lavinia Meijer de muziek heeft gecomponeerd. Pieter van der Wielen spreekt met Aimée de Jongh.

Een tweede leven voor 1500 dagboeken

vanaf 01:09:29

Een dagboek is een stuk van iemands geest, dat je ook nog eens kan aanraken en doorlezen. Het is niet voor niets dat mensen hun dagboek goed verbergen, of er zelfs een slot op doen. Toch bezit het het Nederlands Dagboekarchief meer dan 1500 egodocumenten, die allemaal worden doorgeplozen voor de wetenschap. Welke verhalen verbergen de kasten vol met dagboeken? Verslaggever Emmie Kollau bracht een bezoek aan het archief.

Open Kaart: zanger Rob Dekay

vanaf 01:24:42

Rob Dekay stopte op zijn vijftiende met school. Hij werkte onder meer als stratenmaker en vuilnisman om rond te komen. In zijn vrije tijd maakte hij muziek, en veel ook. Later speelde hij toneel in het theaterstuk 'Daar Ergens' van Akwasi Ansah, en zong hij in de band van rapper Dio. Nu verschijnt zijn debuut-ep 'Alles gaat voorbij'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Rob Dekay persoonlijke vragen over leven en werk.

MacGuffin: het verhaal achter het raam

vanaf 01:41:06

Als het over design gaat, dan gaat het vaak over ‘de grote namen, de belangrijke ontwerpers’. Maar daar wilden Kirsten Algera en Ernst van der Hoeven nu eens niet over schrijven. Zij bedachten het tijdschrift MacGuffin, over wat er eigenlijk allemaal met ontworpen spul gebeurt. En dan niet hippe stoeltjes, banken of vazen, maar gewoon: het bed, het raam, het touw. Deze keer: het raam.