Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tinkebell, Gerrit Melles en Celal Altuntas

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tinkebell, Gerrit Melles en Celal Altuntas

Tinkebell is kunstenaar en schrijver. Debatten worden aangewakkerd door zowel haar kunstprojecten als de columns die ze schrijft voor 'Trouw' en 'Kunstbeeld'. Haar nieuwe boek 'Waarschuwing: de schrijver van dit boek is kunstenaar' staat in het teken van onrechtvaardigheid. Verder besteden we aandacht aan de muziek van oogarts Gerrit Melles, en komt schrijver Celal Altuntas langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Waarschuwing: Tinkebell is kunstenaar

vanaf 00:00:38

Tinkebell is kunstenaar en schrijver. Ze provoceert, maar krijgt het keer op keer voor elkaar om mensen anders naar de wereld te laten kijken. Rechtszaken schuwt ze niet. Debatten worden aangewakkerd door zowel haar kunstprojecten als de columns die ze schrijft voor 'Trouw' en 'Kunstbeeld'. Debatten over o.a. huisdieren, vleesindustrie, vluchtelingenproblematiek en internetporno. Haar nieuwe boek 'Waarschuwing: de schrijver van dit boek is kunstenaar' staat in het teken van onrechtvaardigheid. Pieter van der Wielen spreekt met Katinka Simonse alias Tinkebell.

Gerrit Melles: hoe een oogarts muzikaal doorbrak

vanaf 01:09:01

Oogarts Gerrit Melles componeert in zijn vrije tijd graag muziek. Zijn werk kan omschreven worden als 18de-eeuws klassiek met moderne accenten. Jarenlang deed hij niets met zijn composities, maar door een bijzonder voorval worden ze nu door gerenommeerde orkesten uitgevoerd. Verslaggever Mathijs Deen sprak de oogarts over zijn muzikale werk.

Open Kaart: schrijver Celal Altuntas

vanaf 01:24:05

Schrijver en opiniemaker Celal Altuntas gaat deze week het debat aan met Diederik Samsom. Op het menu: integratie. Celal schreef voor de 'Volkskrant' al meerdere artikelen over de integratie van verschillende minderheden in Nederland. 'Wees geen slachtoffer, maar doe er zelf wat aan', was zijn boodschap. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Celal Altuntas persoonlijke vragen over leven en werk.

Le Guess Who: Savages

vanaf 01:43:20

Bob van Heur en Johand Gijsen richtten tien jaar geleden het Le Guess Who festival op in Utrecht. Ze programmeren nieuwe bands in de genres experimentele pop, electronica en rock. Bob van Heur stelt deze week de curatoren voor en belicht een aantal acts. Vandaag deel 1 over de Britse punkband 'Savages'.