Nooit Meer Slapen

Met o.a. Otto de Kat, theatervoorstelling 'Claus!' en Karin Sitalsing

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Otto de Kat, theatervoorstelling 'Claus!' en Karin Sitalsing

Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt. In 1975 debuteerde hij als dichter met de bundel 'Het ironisch handvest'. Ook verschenen van hem vijf romans. Tussendoor was hij directeur van uitgeverij Balans en literair criticus bij de Volkskrant en Vrij Nederland. Nu verschijnt de familieroman 'De eeuw van Dudok'. Verder besteden we aandacht aan de theatervoorstelling Claus, en vertelt Karin Sitalsing over haar boek 'Boeroes'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Otto de Kat over zijn familieroman 'De eeuw van Dudok'

vanaf 00:00:05

Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt. In 1975 debuteerde hij als dichter met de bundel 'Het ironisch handvest'. Zijn eerste roman publiceerde hij in 1998, 'Man in de verte', waarna nog vier romans verschenen. Tussendoor was hij directeur van uitgeverij 'Balans' en literair criticus bij de 'Volkskrant' en 'Vrij Nederland'. Nu verschijnt de familieroman 'De eeuw van Dudok'. Het verhaal begint met een vader en een zoon schaatsend op een Nederlandse rivier en eindigt met de wonderschone herinneringen van een oude vrouw in Rotterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Otto de Kat.

Toneelvoorstelling 'Claus!': hommage aan de prins

vanaf 01:09:34

Regisseur John Leerdam brengt met 'Claus!' een hommage aan Prins Claus. In de toneelvoorstelling komen Claus' liefde voor ‘zijn’ Afrika voorbij, evenals zijn band met de Nederlandse Antillen en Suriname. Het muzikale toneelstuk is ook een persoonlijk verhaal over de relatie tussen de prins en de vorstin. Thom Hoffman neemt de rol van Claus op zich. Verslaggever Remy van den Brand spreekt Thom Hoffman en John Leerdam.

Open Kaart: schrijver Karin Sitalsing

vanaf 01:26:04

Karin Sitalsing schrijft als freelance journaliste voor o.a. 'Trouw', 'Panorama' en 'Vrij Nederland'. In haar boek 'Boeroes' vertelt ze het verhaal van haar voorouders. Zij maakten in de negentiende eeuw deel uit van zo'n vijftig Nederlandse boerengezinnen die een bestaan probeerden op te bouwen in Suriname. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Karin Sitalsing persoonlijke vragen over leven en werk.

Le Guess Who: Wilco deel 2

vanaf 01:44:04

Bob van Heur en Johand Gijsen richtten tien jaar geleden het Le Guess Who festival op in Utrecht. Ze programmeren nieuwe bands in de genres experimentele pop, electronica en rock. Bob van Heur stelt deze week de curatoren voor en belicht een aantal acts. Deze keer de selectie van de Amerikaanse alternatieve band Wilco, deel twee.

advertentie