Nooit Meer Slapen

Met o.a. Oek de Jong, Nederland in 100 kledingstukken en Samuel Levie

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Oek de Jong, Nederland in 100 kledingstukken en Samuel Levie

Sinds zijn debuutroman 'Opwaaiende zomerjurken' (1979) publiceerde Oek de Jong naast essays en dagboekaantekeningen drie romans: 'Cirkel in het gras', 'Hokwerda’s kind' en zijn magnum opus 'Pier en oceaan'. In zijn nieuwe essaybundel 'Het visioen aan de binnenbaai' beschrijft De Jong zijn drijfveren, zijn voorbeelden, en fascinaties. Verder bekijken we Nederland in 100 kledingstukken, en is Samuel Levie te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Oek de Jong over zijn essaybundel 'Het visioen aan de binnenbaai'

vanaf 00:02:51

Sinds zijn debuutroman 'Opwaaiende zomerjurken' (1979) publiceerde Oek de Jong naast essays en dagboekaantekeningen drie romans die als klassieken in de naoorlogse literatuur worden erkend: 'Cirkel in het gras', 'Hokwerda’s kind' en zijn magnum opus 'Pier en oceaan'. In zijn nieuwe essaybundel 'Het visioen aan de binnenbaai' beschrijft De Jong zijn drijfveren, zijn voorbeelden, herkenningen, fascinaties en obsessies. Essays over het verlangen naar het nu en de nabijheid van het verleden. Pieter van der Wielen spreekt met Oek de Jong.

De Nederlandse mode in 100 kledingstukken

vanaf 01:11:50

Aan het begin van dit jaar stelde modejournalist Milou van Rossum een vraag aan ons allemaal: Wat zijn de outfits, kledingstukken, schoenen en tassen die de afgelopen vijftig jaar een grote rol hebben gespeeld in de Nederlandse mode? Nu publiceert ze samen met illustrator Daan Brand het boek 'De Nederlandse mode in 100 kledingstukken'. Verslaggever Remy van den Brand sprak Milou van Rossum over het boek; van de smoking van Victor & Rolf tot de witte herenonderbroek van Hema.

Open Kaart: Samuel Levie

vanaf 01:27:43

De aardappel is fantastisch, als we Samuel Levie mogen geloven. In het boek 'Power to the Pieper' geeft Levie (bekend van o.a. worstenmakersduo Brandt & Levie) samen met Jonah Freud en Yolanda van der Jagt zo'n zeventig recepten met aardappel in de hoofdrol. Recepten voor aardappelpuree, aardappelsalade, en zelfs aardappeldesserts worden in het boek gegeven. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Samuel Levie persoonlijke vragen over leven en werk.

De demonen van Kirsten Mulder

vanaf 01:47:36

Hoe blijf je een leven lang samen? En hoe ga je om met elkaars - en je eigen - demonen? Daarover gaat de nieuwe voorstelling 'Demonen' van Toneelgroep Oostpool. Verslaggever Inge ter Schure vraagt deze week de vijf hoofdrolspelers naar hun eigen demonen en hun recept voor een lang en gelukkig leven.Met deze keer: Kirsten Mulder.

advertentie