Nooit Meer Slapen

Met o.a. Niels 'Shoe' Meulman, Mama's Boy en Paul de Munnik

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Niels 'Shoe' Meulman, Mama's Boy en Paul de Munnik

Binnen korte tijd groeide Niels 'Shoe' Meulman uit tot een Nederlandse graffitilegende. Geïnspireerd door de grote schilders van het abstract expressionisme ontwikkelde Meulman een eigen beeldtaal: 'abstract vandalisme'. Zijn ontwikkeling als kunstenaar is nu vastgelegd in het overzichtswerk 'Shoe Is My Middle Name'. Verder is er aandacht voor de documentaire 'Mama's Boy', en Paul de Munnik is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Graffitikunstenaar Niels Meulman: Shoe Is My Middle Name

vanaf 00:02:47

Al op twaalfjarige leeftijd zette Niels Meulman met een spuitbus de naam 'Shoe' op de muur. Binnen korte tijd groeide hij uit tot een Nederlands graffitilegende. Daarna maakte hij de overstap naar 'Calligraffiti', een kunstvorm die kalligrafie en graffiti combineert. Geïnspireerd door de grote schilders van het abstract expressionisme ontwikkelde Meulman een eigen beeldtaal en idioom: 'abstract vandalisme'. Zijn ontwikkeling als kunstenaar is nu vastgelegd in het overzichtswerk 'Shoe Is My Middle Name'. Pieter van der Wielen spreekt met Niels Meulman.

'Mama's Boy': opgroeien zonder vader in de Surinaamse cultuur

vanaf 01:11:15

Na haar internationaal bekroonde film 'Deal with it' heeft regisseur Shamira Raphaëla heeft een nieuwe film gemaakt. In de korte documentaire 'Mama’s Boy' onderzoekt Boy Bruinhard waarom hij is opgegroeid zonder vader. In een cultuur waar respect voor je ouders vooropstaat, is openlijk vragen stellen alles behalve vanzelfsprekend. Verslaggever Nicole Terborg spreekt Shamira Raphaëla en Boy Bruinhard.

Open Kaart: Paul de Munnik

vanaf 01:25:52

We leerden Paul de Munnik natuurlijk allemaal kennen als helft van het duo Acda & De Munnik. Inmiddels is het alweer tweeënhalf jaar geleden dat de heren aankondigden te zullen stoppen. De Munnik bracht in maart van dit jaar zijn solo-album 'Nieuw' uit, waarmee hij vanaf dit najaar op tournee gaat. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Paul de Munnik persoonlijke vragen over leven en werk.

Hoe moeilijk kan het zijn: het huis

vanaf 01:45:37

Hoe moeilijk kan het zijn? Dat vraagt cabaretier, ingenieur en columnist Jasper van Kuijk zich constant af. Emmie Kollau bespreekt met Van Kuijk design dat ons leven makkelijker zou moeten maken, maar het tegenovergestelde doet. Vandaag deel 1: het huis.