Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bram Vermeulen, Harry Mulisch en Christophe Vekeman

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bram Vermeulen, Harry Mulisch en Christophe Vekeman

Bram Vermeulen is journalist. Hij werkte als correspondent voor NRC Handelsblad en de NOS, en maakte series over Turkije en Afrika voor de VPRO. In de nieuwe serie 'De trek' reist hij door Afrika om te spreken met de hoofdrolspelers van het immigratiedebat: mensensmokkelaars, drenkelingen en gedeporteerden. Verder bezoeken we de werkkamer van Harry Mulisch, en is schrijver Christophe Vekeman te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bram Vermeulen zocht de hoofdrolspelers van het immigratiedebat

vanaf 00:00:50

Bram Vermeulen is journalist. Vanaf 2001 werkt hij als buitenlands correspondent voor 'NRC Handelsblad'. Eerst in Zuid-Afrika, vervolgens in Turkije en opnieuw in Zuid-Afrika. Daarnaast maakt hij reportages voor de 'NOS'. En voor de 'VPRO' maakte hij eerder de series 'De grenzen van Turkije' en 'Dwars door Afrika'. In de nieuwe serie 'De trek' reist hij door Afrika om te spreken met de hoofdrolspelers die in ons debat over migratie zelden aan het woord komen; mensensmokkelaars, drenkelingen en gedeporteerden. Pieter van der Wielen spreekt met Bram Vermeulen.

In de werkkamer van Harry Mulisch: zijn eigen land

vanaf 01:09:47

‘Mijn eigen land’ noemde Harry Mulisch zijn werkkamer waar bijna zijn gehele literaire oeuvre is ontstaan. Biograaf en uitgever Robbert Ammerlaan kreeg als eerste ongelimiteerd toegang tot deze plek. Het boek 'Zijn eigen land’, het eerste deel van een tweeluik over Harry Mulisch, verschijnt deze week. Verslaggever Nicole Terborg spreekt Ammerlaan in de werkkamer aan de Leidsekade in Amsterdam. ​

Open Kaart: schrijver Christope Vekeman

vanaf 01:24:54

Christophe Vekeman studeerde af als psycholoog en schreef eerder dertien boeken, voornamelijk romans. Nu verschijnt zijn novelle 'Gezellig is anders', over een man met slechts één streefdoel in zijn leven: het creëren van wat hij zelf hardnekkig als ‘gezelligheid’ aanduidt. De gevolgen hiervan zijn drastischer dan je zou denken. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Christophe Vekeman persoonlijke vragen over leven en werk.

Le Guess Who: Julia Holter

vanaf 01:42:46

Bob van Heur en Johand Gijsen richtten tien jaar geleden het Le Guess Who festival op in Utrecht. Ze programmeren nieuwe bands in de genres experimentele pop, electronica en rock. Bob van Heur stelt deze week de curatoren voor en belicht een aantal acts. Vandaag het laatste deel met de Amerikaanse singer/songwriter Julia Holter.

advertentie