Nooit Meer Slapen

met o.a. Jildou van der Bijl, James Oesi en Erik Bosgraaf

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jildou van der Bijl, James Oesi en Erik Bosgraaf

Jildou van der Bijl werkte na haar studie journalistiek bij 'Nieuwe Revu' en het ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2004 stapte ze over naar Mood For Magazines waar ze twee jaar later hoofdredacteur werd van 'LINDA'. Mede onder haar leiding groeide de glossy uit tot een uitgeefimperium. En zijn er ook andere titels als 'LINDA.man' en 'L'Homo', een nieuwswebsite, een videokanaal en een festival. Pieter van der Wielen spreekt met Jildou van der Bijl. Contrabassist James Oesi start binnenkort een solotour door Nederland. En dat is bijzonder - want hij is één van de weinigen die de contrabas als solo-instrument benadert binnen de klassieke en moderne muziek. Nooit meer Slapen is bij een repetitie in Amsterdam.​ En blokfluitist Erik Bosgraaf is in het land. In de rubriek Open Kaart vertelt hij onder meer over de opening van het culturele seizoen in Utrecht waar hij optreedt met dj DNA.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Themaweek journalistiek: LINDA-hoofdredacteur Jildou van der Bijl

vanaf 00:02:55

Jildou van der Bijl werkte na haar studie journalistiek bij Nieuwe Revu en het ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2004 stapte ze over naar Mood For Magazines waar ze twee jaar later hoofdredacteur werd van LINDA. Mede onder haar leiding groeide de glossy uit tot een uitgeefimperium. En zijn er ook andere titels als LINDA.man en L'Homo, een nieuwswebsite, een videokanaal en een festival. Pieter van der Wielen spreekt met Jildou van der Bijl.

Contrabassist James Oesi over zijn Nederlandse solotour

vanaf 01:11:32

Contrabassist James Oesi start binnenkort een solotour door Nederland. En dat is bijzonder - want hij is één van de weinigen die de contrabas als solo-instrument benadert binnen de klassieke en moderne muziek. Nooit Meer Slapen-verslaggever Nicole Terborg is bij een repetitie in Amsterdam.​

Open Kaart: Erik Bosgraaf

vanaf 01:26:17

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht is blokfluitist Erik Bosgraaf te gast. We spreken hem onder meer over de opening van het culturele seizoen in Utrecht, waar hij optreedt met dj DNA.

Kunstzinnige hobbies: De cartoons van Sarah van Sonsbeeck

vanaf 01:42:44

Voor kunst- en cultuurprogramma Nooit meer slapen ging Tjitske Mussche op zoek naar kunstenaars met zo'n kunstzinnige hobby. Dus creatieve uitspattingen die echt los staan van hun werk als beeldhouwer, zanger, acteur of schrijver en puur dienen ter ontspanning. Vandaag: beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck die in de vrije uurtjes cartoons met dieren maakt.

advertentie