Nooit Meer Slapen

Met o.a. Robin de Puy, Toren C en Betty Schuurman

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Robin de Puy, Toren C en Betty Schuurman

Vandaag maakte Stichting Fotoweek de vierde Fotograaf des Vaderlands bekend: Robin de Puy. Zij werkte na haar afstuderen aan de fotoacademie in Rotterdam voor diverse media, waaronder 'de Volkskrant', 'het Parool' en 'LINDA.'. Dit jaar filmde ze haar roadtrip die ze op een motor door Amerika maakte, en bracht het uit als de documentaire 'Robin de Puy - Ik Ben Het Allemaal Zelf'. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Robin de Puy. In het tweede uur spreekt verslaggeefster Remy van den Brand met Margôt Ros en Maike Meijer, de makers van 'Toren C'. Vanaf zondag 11 september zijn zij weer op televisie te zien in de huid van zo'n 40 verschillende karakters. En actrice Betty Schuurman is te gast. Zij komt onder meer vertellen over de theatervoorstelling 'IJS&VIS'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Robin de Puy is de nieuwe Fotograaf des Vaderlands

vanaf 00:02:55

Vandaag maakte Stichting Fotoweek de vierde Fotograaf des Vaderlands bekend: Robin de Puy. Zij werkte na haar afstuderen aan de fotoacademie in Rotterdam voor diverse media, waaronder 'de Volkskrant', 'het Parool' en 'LINDA.'. Dit jaar filmde ze haar roadtrip die ze op een motor door Amerika maakte, en bracht het uit als de documentaire 'Robin de Puy - Ik Ben Het Allemaal Zelf'. Pieter van der Wielen spreekt met Robin de Puy.

Margôt Ros en Maike Meijer over een nieuw seizoen Toren C

vanaf 01:10:11

Sinds de eerste uitzending in 2008 is de populariteit van Toren C alleen maar toegenomen, met een heuse fandag volgende maand als hoogtepunt. Margôt Ros en Maike Meijer zijn vanaf zondag 11 september opnieuw te zien in de huid van zo'n 40 verschillende karakters die Toren C bevolken. Verslaggeefster Remy van den Brand spreekt met Margôt Ros en Maike Meijer.

Open Kaart: actrice Betty Schuurman

vanaf 01:25:16

Betty Schuurman volgde de toneelopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Ze speelde o.a. in de films 'Karakter' (1997), 'De Storm' (2009) en 'Annie MG' (2010). Voor 'Karakter' werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor de Beste vrouwelijke hoofdrol. Sinds 2009 maakt ze deel uit van het ensemble van het Nationale Toneel, dat samen met theatergroep Firma MES de toneelvoorstelling 'IJS&VIS' maakte. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Betty Schuurman persoonlijke vragen over leven en werk.

B-Movie Orchestra: La Planete Sauvage

vanaf 01:43:56

Het B-Movie Orchestra brengt muziek uit oude B-films weer tot leven. Deze week start de band een tour langs filmhuizen, waar live filmmuziek wordt gespeeld bij oude beelden. Het B-­Movie Orchestra belooft een cineastische ervaring vol seks, horror en science fiction. Inge ter Schure bezoekt de repetities en bespreekt deze week vier B-films met bandleider Baz Mattie. Deze keer: het Frans-Tsjecho-Slowaakse 'La Planete Sauvage'. Een science-fiction animatiefilm uit 1973.