Nooit Meer Slapen

Met o.a. Eelco Bosch van Rosenthal, Maurice Dekkers en David Kweksilber

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Eelco Bosch van Rosenthal, Maurice Dekkers en David Kweksilber

Eelco Bosch van Rosenthal studeerde Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor de NOS werkte hij achtereenvolgens als buitenlandredacteur, verslaggever en correspondent in de Verenigde Staten. In Droomland Amerika, vanaf 11 september te zien op NPO2, reist hij door het land dat Obama achterlaat aan zijn opvolger. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Eelco Bosch van Rosenthal. In het tweede uur aandacht voor de documentaire 'Ants On A Shrimp' van Maurice Dekkers, over René Redzeppi's toprestaurant Noma. En klarinettist en saxofonist David Kweksilber komt vertellen over zijn big band.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Eelco Bosch van Rosenthal over 'Droomland Amerika'

vanaf 00:02:21

Eelco Bosch van Rosenthal studeerde Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor de NOS werkte hij achtereenvolgens als buitenlandredacteur, verslaggever en correspondent in de Verenigde Staten, waar hij onder meer verslag deed van de presidentsverkiezingen in 2008 en 2012. Sinds 2013 is Bosch van Rosenthal verslaggever bij Nieuwsuur. Voor de serie 'Droomland Amerika', vanaf 11 september te zien op NPO2, reist hij door het land dat Obama achterlaat aan zijn opvolger. Pieter van der Wielen spreekt met Eelco Bosch van Rosenthal.

Maurice Dekkers' nieuwe documentaire: Ants on a Shrimp

vanaf 01:10:57

Mieren op een rauwe garnaal, het is een van de signatuurgerechten van de Macedonisch-Deense chef René Redzeppi. Zijn restaurant Noma in Kopenhagen behoort tot de allerbeste van de wereld. Televisiemaker Maurice Dekkers, bekend van het programma 'Keuringsdienst van Waarde' mocht Redzeppi voor zijn eerste documentaire volgen. Dekkers toont in zijn film ‘Ants on a Shrimp' vooral de weinig glamoreuze worsteling van het creatieve proces. Emmie Kollau sprak de maker.

Open Kaart: klarinettist en saxofonist David Kweksilber

vanaf 01:27:15

Virtuoos klarinettist en saxofonist David Kweksilber heeft sinds 2008 zijn eigen big band. Zesentwintig muzikanten uit zowel de geïmproviseerde als de modern klassieke muziek vormen een eigenzinnig ensemble. In de rubriek Open Kaart beantwoordt David Kweksilber persoonlijke vragen over leven en werk.

Een nieuw begin: schrijver en dichter Vrouwkje Tuinman

vanaf 01:46:02

Ergens aan beginnen, voor sommigen is het iets om vooral zolang mogelijk uit te stellen, voor anderen het moment van eindeloze mogelijkheden. In de serie 'Een nieuw begin': Vrouwkje Tuinman. Haar nieuwe roman gaat over de zoon van violist en componist Paganini. In zijn tijd werd hij gezien als duivelskunstenaar. Omdat de katholieke kerk hem weigerde te begraven, werd er decennialang met zijn lijk gesleept. Hoe begint zo’n idee in het hoofd van een schrijver?

advertentie