Nooit Meer Slapen

met o.a. Philippe Remarque, Das Mag zomerkamp en Joost van Bellen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Philippe Remarque, Das Mag zomerkamp en Joost van Bellen

Philippe Remarque studeerde Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1991 werd hij correspondent in Moskou voor 'De Telegraaf', het weekblad 'De Groene Amsterdammer' en diverse radiozenders. Vijf jaar later stapte hij over naar 'de Volkskrant', waar hij onder meer werkzaam was als correspondent in Washington en Berlijn en als parlementair redacteur. Sinds 1 juli 2010 is hij hoofdredacteur bij die krant. Pieter van der Wielen spreekt met Philippe Remarque. Verder aandacht voor het zomerkamp voor jonge schrijvers van uitgeverij Das Mag. En we spreken dj Joost van Bellen over het Utrechtste 'Festival Strand'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Themaweek journalistiek: Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque

vanaf 00:02:36

Philippe Remarque studeerde Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1991 werd hij correspondent in Moskou voor De Telegraaf, het weekblad De Groene Amsterdammer en diverse radiozenders. Vijf jaar later stapte hij over naar de Volkskrant, waar hij onder meer werkzaam was als correspondent in Washington en Berlijn en als parlementair redacteur. Sinds 1 juli 2010 is hij hoofdredacteur bij die krant. Pieter van der Wielen spreekt met Philippe Remarque.

Das Mag organiseert zomerkamp voor jonge schrijvers

vanaf 01:12:54

Schrijfcursussen georganiseerd door uitgeverijen zijn in opkomst. Voor een vaak niet gering bedrag kun je een workshop van een paar uur volgen bij een topauteur van de betreffende uitgeverij. Bij de jonge uitgeverij Das Mag pakken ze het anders aan. In een heus zomerkamp van tien dagen leren ambitieuze jonge schrijvers de kneepjes van het vak. Tjitske Mussche gaat een dagje kijken op de kampeerboerderij in het Friese Pingjum waar gezucht, gesteund, getafeltennist én geschreven wordt.

Open Kaart: Joost van Bellen

vanaf 01:27:06

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. DJ Joost van Bellen is vannacht te gast. Op 27 augstustus draait hij op Festival Strand in Utrecht.

Kunstzinnige hobbies: De schilderijen van Ellen Deckwitz

vanaf 01:44:34

Voor kunst- en cultuurprogramma Nooit meer slapen ging Tjitske Mussche op zoek naar kunstenaars met zo'n kunstzinnige hobby. Dus creatieve uitspattingen die echt los staan van hun werk als beeldhouwer, zanger, acteur of schrijver en puur dienen ter ontspanning. In deze uitzending: dichter Ellen Deckwitz die graag olieverfschilderijen van de grote meesters kopieert.