Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jessica Durlacher, Meindert Talma en Ajouad el Miloudi

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jessica Durlacher, Meindert Talma en Ajouad el Miloudi

Jessica Durlacher is schrijfster, criticus en columniste. In 1997 debuteerde ze met de roman 'Het geweten'. Daarna volgden romans als 'De dochter', 'Emoticon' en 'De held'. Dit laatste boek is nu verfilmd door regisseur Menno Meyjes. De film, die de 36ste editie van het Nederlands Film Festival opent, vertelt het verhaal van een vrouw die van Los Angeles naar Nederland is verhuisd. Daar moet ze haar familiegeschiedenis zien te ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt. Pieter van der Wielen spreekt met Jessica Durlacher. Verder in deze uitzending: Meindert Talma over zijn jeugdheld Jannes van der Wal. En Ajouad el Miloudi vertelt over zijn nieuwe televisieprogramma over de Marokkaanse cultuur in Nederland.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Schrijfster Jessica Durlacher over de verfilming van 'De held'

vanaf 00:02:41

Jessica Durlacher is schrijfster, criticus en columniste. In 1997 debuteerde ze met de roman ‘Het geweten’. Daarna volgden romans als 'De dochter', 'Emoticon' en 'De held'. Dit laatste boek is nu verfilmd door regisseur Menno Meyjes. De film, die de 36ste editie van het Nederlands Film Festival opent, vertelt het verhaal van een vrouw die van Los Angeles naar Nederland is verhuisd. Daar moet ze haar familiegeschiedenis zien te ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt. Pieter van der Wielen spreekt met Jessica Durlacher.

Meindert Talma over zijn jeugdheld Jannes van der Wal

vanaf 01:12:54

Dit jaar is het zestig jaar geleden dat Jannes van der Wal werd geboren, de droogkomische Friese damkampioen. Maar het is ook twintig jaar geleden dat hij, 39 jaar jong, overleed aan leukemie. Genoeg aanleiding voor zanger Meindert Talma om zijn jeugdheld te eren met een album, een theaterprogramma èn met een 22 minuten durende 'Ballade van Jannes van der Wal'. Verslaggever Jan Paul de Bondt sprak Meindert Talma in zijn woonplaats Zuidhorn.

Open Kaart: presentator Ajouad El Miloudi

vanaf 01:28:16

Ajouad el Miloudi heeft een Marokkaanse achtergrond. In zijn nieuwe programma 'Ajouad: kaaskop of mocro?' gaat hij op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom diverse thema’s, en bovenal: is hij van binnen een Nederlander of een Marokkaan? In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.Lees ook: Ajouad El Miloudi gaat terug naar zijn eigen land

Een nieuw begin: actrice Malou Gorter

vanaf 01:47:33

Beginnen, voor sommigen iets om nooit aan te beginnen, voor anderen het moment van eindeloze mogelijkheden. In de serie 'Een nieuw begin' deze keer actrice Malou Gorter. Zij speelde in talloze series, films en theaterstukken. Het afgelopen jaar speelde ze o.a. premier Birgitte Nyborg in de toneelbewerking van 'Borgen'. In januari stopt ze bij het Noord Nederland Toneel, waar ze voor haar doen heel lang werkte.

advertentie