Nooit Meer Slapen

Met o.a. Frans Bromet, David Claerbout en Marion Bloem

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Frans Bromet, David Claerbout en Marion Bloem

Frans Bromet is cameraman en documentairemaker. Tot begin jaren negentig werkte hij als cameraman bij speelfilms. Documentaires maakt hij sinds zijn debuutfilm De Noord 20-29 in 1971. Bromet heeft een eigen manier van filmen ontwikkeld, waarbij eerlijkheid en realisme wordt nagestreefd en er geen ruimte is voor enscenering. Zijn nieuwe documentaire Muziek op de vlucht gaat over de muziek die in het vluchtelingenkamp in Calais wordt gemaakt. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Frans Bromet. In het tweede uur aandacht voor de Vlaamse videokunstenaar David Claerbout. Vanaf vrijdag is zijn nieuwste werk bij Museum de Pont in Tilburg te zien. En schrijfster Marion Bloem is te gast. Zij vertelt over haar nieuwste boek 'Het Sumatra van Bloem'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Frans Bromet over muzikale vluchtelingen in Calais

vanaf 00:03:07

Frans Bromet is cameraman en documentairemaker. Tot begin jaren negentig werkte hij als cameraman bij speelfilms. Documentaires maakt hij sinds zijn debuutfilm 'De Noord 20-29' in 1971. Bromet heeft een eigen manier van filmen ontwikkeld, waarbij eerlijkheid en realisme wordt nagestreefd en er geen ruimte is voor enscenering. Zijn nieuwe documentaire 'Muziek op de vlucht' gaat over de muziek die in het vluchtelingenkamp in Calais wordt gemaakt. Pieter van der Wielen spreekt met Frans Bromet.

Videokunstenaar David Claerbout over de tentoonstelling 'Future'

vanaf 01:10:57

In de video's van David Claerbout gebeurt altijd iets, al is het soms nauwelijks waar te nemen. Soms lijkt het alsof je naar een foto kijkt, die pas als je heel goed oplet toch blijkt te veranderen. En in het geval van Olympia, kan je er, als je bovenmenselijk veel geduld hebt, er getuige van zijn hoe het Olympisch stadion in Berlijn vergaat tot ruime. Die video duurt duizend jaar. Mathijs Deen trof Claerbout in museum de Pont in Tilburg, waar de tentoonstelling wordt opgebouwd.

Open Kaart: schrijfster Marion Bloem

vanaf 01:26:29

In haar boek 'Het Sumatra van Bloem' vertelt Marion Bloem over haar familie aan de hand van een reis over Sumatra. Een reis in de tijd – van de koloniale oorlog tot nu – vol herinneringen en verhalen over Bloems familie. In de rubriek Open Kaart beantwoordt ze persoonlijke vragen over leven en werk.

Een nieuw begin: schrijver Peter Buwalda

vanaf 01:45:16

Ergens aan beginnen, voor sommigen is het iets om vooral zolang mogelijk uit te stellen, voor anderen het moment van eindeloze mogelijkheden. In de serie 'Een nieuw begin' deze keer Peter Buwalda, die de bestseller Bonita Avenue schreef. Elke week schrijft hij een column voor de Volkskrant. Daarnaast werkt hij al jaren aan zijn langverwachte tweede roman.

advertentie