Nooit Meer Slapen

Met o.a. Johanna ter Steege, 50 jaar Bijlmermeer en Koen van Velsen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Johanna ter Steege, 50 jaar Bijlmermeer en Koen van Velsen

Actrice Johanna ter Steege deed de toneelschool in Arnhem, stond op de planken bij De Trust, en werd in 1988 in één klap beroemd door haar rol in de film 'Spoorloos'. Het succes van de film plaveide Ter Steeges weg naar de internationale cinema. Nu speelt ze een hoofdrol in een voorstelling over alzheimer; 'De vader'. Verder aandacht voor de Bijlmermeer die dit jaar 50 jaar bestaat, en architect Koen van Velsen is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Actrice Johanna ter Steege speelt de hoofdrol in theatervoorstelling 'De vader'

vanaf 00:00:45

Actrice Johanna ter Steege deed de toneelschool in Arnhem, stond op de planken bij De Trust, en werd in 1988 in één klap beroemd door haar rol in de film 'Spoorloos'. Het succes van de film plaveide Ter Steeges weg naar de internationale cinema. Ze speelde onder beroemde regisseurs in films als 'Meeting Venus' en 'Paradise Road'. De laatste jaren is ze in Nederland weer meer op het toneel te zien. Zo speelt ze een hoofdrol in een voorstelling over alzheimer; 'De vader'. Hoe help je iemand die steeds meer wegraakt? Pieter van der Wielen spreekt met Johanna ter Steege. (foto: Petr Novák)

50 jaar Bijlmermeer: ‘De betonnen droom’

vanaf 01:08:56

Burgemeester Gijsbert van Hall sloeg op 13 december 1966 de eerste paal voor de Bijlmer. Deze 'stad van de toekomst' moest zo'n 110 duizend inwoners huisvesten. Daan Dekker heeft het boek 'De betonnen droom' geschreven over de vijftigjarige Amsterdamse wijk en vooral over bouwmeester Siegfried Nassuth. Maar hoe is het om nu in deze buurt te wonen? Verslaggever Nicole Terborg woont er.

Open Kaart: architect Koen van Velsen

vanaf 01:23:29

Architect Koen van Velsen is de tiende winnaar van de Architect vanhet Jaar Prijs. Na bijna veertig jaar in het vak te hebben gezeten, krijgt hij deze week de prijs uitgereikt. Van Velsen wordt door de jury geroemd om de complete beheersing van het materiaal waarmee zijn architectuur tot stand komt, en om zijn heldere maar toch eigenzinnige stijl. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Koen van Velsen persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Harry Cock)

Taboedoorbrekend design: Mitchell Diercks' cannabis-deodorant

vanaf 01:42:25

Afgelopen week kwamen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam verschillende ontwerpers samen die allemaal iets bedacht hebben om een maatschappelijk taboe te doorbreken. Deze week spreken we iedere dag een één van die designers. Vandaag deel één: ontwerper en reclamemaker Mitchell Diercks bedacht stressverlagende cannabis-deodorant.

advertentie