Nooit Meer Slapen

Met o.a. Simone van Saarloos, Nocturnal Animals en Xandra Brood

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Simone van Saarloos, Nocturnal Animals en Xandra Brood

Simone van Saarloos (1990) is filosoof en columnist. Deze week verschijnt haar debuutroman 'De vrouw die', waarin het gaat over invloed en maakbaarheid. Ook treedt ze momenteel op met de theatervoorstelling 'Holy F', een geschiedenisles in feminisme. Verder bespreken we de film 'Nocturnal Animals' met Aynouk Tan, en spreken we Xandra Brood over de documentaire 'Unknown Brood'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Simone van Saarloos schreef over invloed en maakbaarheid in 'De vrouw die'

vanaf 00:00:57

Simone van Saarloos (1990) is filosoof en columnist. Ze bespreekt literaire fictie en publiceert essays, interviews en verhalen in onder meer Vrij Nederland en de Volkskrant. Ze publiceerde jarenlang columns in nrc.next, die vorig jaar zijn gebundeld in 'Ik deug / deug niet'. Deze week verschijnt haar debuutroman 'De vrouw die', waarin het gaat over invloed en maakbaarheid. Hoe verwerf je invloed en waarom zou je die eigenlijk willen? Ook treedt ze momenteel op met de theatervoorstelling 'Holy F', een geschiedenisles in feminisme. Pieter van der Wielen spreekt met Simone van Saarloos. (foto: Koos Breukel)

Nocturnal Animals: over loyaliteit, wraak en doorgedraaid consumentisme

vanaf 01:08:57

Voor Tom Ford zijn pakken zijn pantser. De invloedrijke en succesvolle modeontwerper (voormalig Gucci, Yves Saint Laurent) maakte na zijn veelgeprezen debuut 'A Single Man' opnieuw een film: 'Nocturnal Animals', een film die zich deels afspeelt in de kunstwereld van Los Angeles, deels op het platteland van Texas. Emmie Kollau keek naar 'Nocturnal Animals' samen met modeschrijver, curator en ‘fashionicon’ Aynouk Tan. Tan voelt zich op een bepaalde manier verwant met Tom Ford.

Open Kaart: Xandra Brood

vanaf 01:23:24

Vanaf vandaag draait de documentaire 'Unknown Brood' in de bioscopen. De documentaire van Dennis Alink over Herman Brood duikt in het verleden om met niet eerder vertoond materiaal en de mensen die het dichtst bij Herman stonden de belangrijke momenten uit zijn leven te herbeleven. Hermans weduwe, Xandra Brood, beantwoordt in de rubriek Open Kaart persoonlijke vragen over leven en werk.

50 jaar Athenaeum: filosoof, schrijver en dichter Maarten Doorman

vanaf 01:43:32

Dit jaar bestaat de Amsterdamse boekhandel Athenaeum 50 jaar. Een mooi moment om te kijken wat het belang en de positie van de fysieke boekwinkel tegenwoordig is. Deze keer doen we dat met filosoof, schrijver en dichter Maarten Doorman.

advertentie