Nooit Meer Slapen

Met o.a. Cees Nooteboom, Hafid Bouazza en Milko Steyvers

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Cees Nooteboom, Hafid Bouazza en Milko Steyvers

Cees Nooteboom is een van de grootste schrijvers van de hedendaagse internationale letteren en wordt al jaren beschouwd als een belangrijke kandidaat voor de Nobelprijs voor de Literatuur. Hij is de auteur van talloze romans en reisverhalen. Recent verscheen zijn dichtbundel 'Monniksoog'. Verder spreken we schrijver Hafid Bouazza over het gedicht 'Venus en Adonis', en is oud-circusdirecteur Milko Steyvers te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nieuw werk van Cees Nooteboom: de dichtbundel 'Monniksoog'

vanaf 00:00:41

Cees Nooteboom (1933) is een van de grootste schrijvers van de hedendaagse internationale letteren en wordt al jaren beschouwd als een belangrijke kandidaat voor de Nobelprijs voor de Literatuur. Hij is de auteur van talloze romans, reisverhalen en kunstbeschouwingen. Zijn nieuw verschenen dichtbundel 'Monniksoog' is te lezen als een bundeling van 33 losse gedichten, maar ook als één enkel gedicht over een dichtersleven, over een oereiland, en over de verstilling die je kunt aantreffen op duin, strand en schelpenpad. Pieter van der Wielen spreekt met Cees Nooteboom. (foto: Mikel López González)

Schrijver Hafid Bouazza vertaalde Shakespeares 'Venus en Adonis'

vanaf 01:08:52

Schrijver Hafid Bouazza heeft het verhalend gedicht 'Venus en Adonis' vertaald en kunstenaar Marlene Dumas gevraagd om er illustraties bij te maken. Dit gedicht van William Shakespeare is gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit de beroemde Metamorphosen van Ovidius. Verslaggever Nicole Terborg spreekt de schrijver en vertaler. ​

Open Kaart: clown Milko Steyvers

vanaf 01:23:28

Milko Steyvers is al jaren het gezicht van Circus Herman Renz. Steyvers werkte als directeur, woordvoerder én clown, totdat in oktober 2015 het circus failliet werd verklaard. Deze winter maakt het circus een doorstart in Haarlem, waar Milko weer als clown aan de slag gaat. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Milko Steyvers persoonlijke vragen over leven en werk.

Rick de Gier en Gerhard Busch over de film van 2016

vanaf 01:42:18

Wat waren de betere boeken, films, tentoonstellingen van 2016? En welke muziekalbums vielen op? Deze week vertellen kenners over hun culturele hoogtepunten van het afgelopen jaar. In deze tweede aflevering bespreken we de film van 2016 met filmkenners Rick de Gier en Gerhard Busch.

advertentie