Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marieke Heebink, de Noordzee en Suzanne Raes

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marieke Heebink, de Noordzee en Suzanne Raes

Actrice Marieke Heebink begon haar carrière bij De Trust. In 1994 sloot ze zich aan bij Toneelgroep Amsterdam. Ze wist maar liefst twee keer de prestigieuze Theo d'Or te winnen, de theaterprijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Nu speelt ze een hoofdrol in 'De meiden', een voorstelling waarin thema’s voorbij komen als gender, migratie en macht. Verder aandacht voor onze Noordzee, en documentairemaker Suzanne Raes is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marieke Heebink speelt met Toneelgroep Amsterdam de thriller 'De meiden'

vanaf 00:00:47

Actrice Marieke Heebink begon haar carrière bij De Trust. In 1994 sloot ze zich aan bij Toneelgroep Amsterdam. Sindsdien concentreert ze zich meer op toneel en is ze sporadisch te zien in films. Ze wist maar liefst twee keer de prestigieuze Theo d'Or te winnen, de theaterprijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Nu speelt ze een hoofdrol in 'De meiden', een voorstelling van de Britse regisseur Katie Mitchell waarin politieke thema’s voorbij komen als gender, migratie en macht. Pieter van der Wielen spreekt met Marieke Heebink.

Een hommage aan de Noordzee

vanaf 01:10:23

Bijna iedereen heeft wel een band met de Noordzee. In het boek 'De Noordzee' wordt door middel van woord en tientallen beelden van internationale topfotografen de 'ziel' van onze Noordzee blootgelegd. Met een selectie van de beste foto's van de zee, een essay van de Britse schrijver James Attlee, en een selectie van gedichten en songteksten wordt het sentiment rond het water opgezocht. Verslaggever Mathijs Deen nam het boek mee naar IJmuiden waar hij Vrij Nederland-journalist Thijs Broer ontmoette, die een paar jaar geleden het boek 'Langs De Kust' schreef, een onderzoek naar onze verhouding met de Noordzee. (foto: Marc Ryckaert)

Open Kaart: documentairemaker Suzanne Raes

vanaf 01:25:14

Muzieklegendes Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten bundelen hun krachten en toeren momenteel langs de theaters onder de naam Vreemde Kostgangers. De mannen delen een halve eeuw Nederlandse muziekgeschiedenis, maar weten ze elkaar hierin te vinden? De documentaire 'Vrienten, Kooymans en De Groot' is een filmisch verslag van regisseur Suzanne Raes over een bijzondere muzikale samenwerking tussen drie grootheden. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Suzanne Raes persoonlijke vragen over leven en werk.

Katja de Bruin en Jeroen van Kan over de literatuur van 2016

vanaf 01:43:15

Wat waren de betere boeken, films, tentoonstellingen van 2016? En welke muziekalbums vielen op? Deze week vertellen kenners over hun culturele hoogtepunten van het afgelopen jaar. In deze tweede aflevering bespreken we de literatuur van 2016 met Katja de Bruin en Jeroen van Kan.