Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bart Chabot, Ivo Janssen en Ysbrand van der Werf

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bart Chabot, Ivo Janssen en Ysbrand van der Werf

Bart Chabot is dichter en schrijver. In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel ´Popcorn´. Later toerde hij met o.a. Herman Brood, Jules Deelder en Martin Bril in het theater. Nu verschijnt de roman ´Easy Street´, waarin een vrouw met haar man en zoon naar Noorwegen reist, als ze verontrustend nieuws krijgt. Verder aandacht voor pianist Ivo Janssen, en we spreken onderzoeker Ysbrand van der Werf over slaap.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dichter en schrijver Bart Chabot over zijn roman 'Easy Street'

vanaf 00:00:43

Bart Chabot is dichter en schrijver. In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel 'Popcorn'. Acht jaar later debuteerde hij opnieuw, nu in het theater, met Remco Campert en Jan Mulder. Hierna toerde hij met o.a. Herman Brood, Jules Deelder, Martin Bril en Ronald Giphart. Over zijn behandeling van een hersentumor schreef hij het boek 'Diepere Lagen'. En nu verschijnt de roman 'Easy Street', waarin een vrouw met haar man en zoon naar Noorwegen reist, als ze verontrustend nieuws krijgt. Hoe blijf je overeind als je leven begint te kantelen? Pieter van der Wielen spreekt Bart Chabot. (Foto: Roel Wijnants / CC-BY-NC 2.0)

Bach en Beton: Ivo Janssen bouwde een concertzaal op het water

vanaf 01:10:16

In oktober 2009 verhuisde pianist Ivo Janssen naar een voormalig munitieschip in het centrum van Amsterdam. Vanaf de allereerste bezichtiging van deze woonboot, met zijn robuuste, zeewaardige betonnen romp en zware eikenhouten opbouw, was duidelijk dat hier iets bijzonders van te maken was. Het resultaat: een concertzaal op het water, midden in de stad. Verslaggever Mathijs Deen bezoekt de boot, en spreekt Ivo Janssen.

Open Kaart: neurowetenschapper Ysbrand van der Werf

vanaf 01:25:13

Wat is slaap? Slapen dieren? Hoe word je een betere slaper? In zijn boek 'Iedereen slaapt' bespreekt neurowetenschapper Ysbrand van der Werf zoveel mogelijk aspecten van het fenomeen slaap. Van der Werf is onderzoeker aan o.a. het VU medisch centrum. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Ysbrand van der Werf persoonlijke vragen over leven en werk.

50 jaar Athenaeum: schrijver Geert Mak

vanaf 01:44:11

Dit jaar bestaat de Amsterdamse boekhandel Athenaeum 50 jaar. Een mooi moment om te kijken wat het belang en de positie van de fysieke boekwinkel tegenwoordig is. Deze keer doen we dat met schrijver Geert Mak.

advertentie