Nooit Meer Slapen

Met o.a. Coco Schrijber, I’m A Soulman en Robert Vuijsje

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Coco Schrijber, I’m A Soulman en Robert Vuijsje

Coco Schrijber is filmregisseur. Sinds 1994 maakt ze documentaires. Op het IDFA gaat haar nieuwe film 'How To Meet A Mermaid' in première. Via de levens van drie mensen onderzoekt ze of redenen om te leven sterker zijn dan om er een einde aan te maken. Verder aandacht voor de muziektheatervoorstelling 'I'm A Soulman', en Robert Vuijsje vertelt over zijn boek 'Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Filmregisseur Coco Schrijber over 'How To Meet A Mermaid'

vanaf 00:00:51

Coco Schrijber is filmregisseur. Sinds 1994 maakt ze documentaires. Zoals 'First Kill', over de drang tot doden, en 'Mooie wereld', over het optimisme van zwervers. Haar documentaire over tijd en verveling, 'Bloody Mondays & Strawberry Pies', won een Gouden Kalf en was de officiële inzending voor de Oscars. Op het IDFA gaat haar nieuwe film 'How To Meet A Mermaid' in première. Via de levens van drie mensen onderzoekt ze of redenen om te leven sterker zijn dan om er een einde aan te maken. Pieter van der Wielen spreekt met Coco Schrijber.

I'm A Soulman: een muzikale voorstelling over Stax Records

vanaf 01:08:38

Terwijl rassensegregatie de norm was in het zuiden van Amerika, kwamen zwart en wit samen bij Stax Records. Met artiesten en bands als Otis Redding en Booker T. & the M.G.’s was het platenlabel verantwoordelijk voor veel hits. In de muziekvoorstelling 'I’m A Soulman' zingen Joy Wielkens en Steffen Morrison. Ze vertellen het verhaal achter Stax Records. Verslaggever Nicole Terborg spreekt met hen en trompettist Michael Varekamp, één van de makers van de voorstelling. ​

Open Kaart: schrijver Robert Vuijsje

vanaf 01:23:37

Robert Vuijsje komt met een nieuw boek: 'Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas'. In het verhaal komen de hoofdpersonen van Vuijsjes debuut ('Alleen maar nette mensen') weer aan bod. Hoofdthema: de Zwarte Pieten-kwestie. Vuijsje is o.a. bekend van zijn artikelen over afkomst in de Volkskrant, en zeker geen vreemde in het debat over dit onderwerp. In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

Boudewijn Büch volgens Eva Rovers: De Fantast

vanaf 01:43:48

En de wereld van Boudewijn Büch kende vele kanten, zo blijkt uit de nieuwe biografie van Eva Rovers. Deze week belichten we iedere dag een van zijn talenten, vandaag: De Fantast.Lees ook: 'Eva Rovers probeerde Boudewijn Büch te begrijpen'

advertentie