Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maarten van der Kamp, De Erfenis en Jerry Hormone

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Maarten van der Kamp, De Erfenis en Jerry Hormone

Maarten van der Kamp is een van de laatste bohémiens van onze tijd. Acht uur per dag loopt hij over straat. Met zijn analoge Leica legt hij Amsterdam vast in een even smerig als wonderschoon tijdsbeeld. Met het boek 'De Amsterdammers' als resultaat, waarin de stad in haar verbluffende verscheidenheid wordt getoond. Verder aandacht voor de documentaire 'De Erfenis', en we spreken Jerry Hormone over zijn nieuwe album.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Maarten van der Kamp fotografeert verbluffend verscheiden Amsterdam

vanaf 00:00:41

Maarten van der Kamp is een van de laatste bohémiens van onze tijd. Acht uur per dag loopt hij over straat. Na een mislukte carrière als romancier, een kortstondig modellenbestaan en een alcoholverslaving stortte Van der Kamp zich op straatfotografie. Met zijn analoge Leica legt hij Amsterdam vast in een even smerig als wonderschoon tijdsbeeld. Met het boek 'De Amsterdammers' als resultaat, waarin de stad in haar verbluffende verscheidenheid wordt getoond. Pieter van der Wielen spreekt met Maarten van der Kamp.

Daan van der Elsken zoekt in 'De Erfenis' de oorzaak van zijn depressies

vanaf 01:09:42

Daan van der Elsken is muzikant en zoon van de beroemde fotograaf Ed van der Elsken. Daan lijdt al jarenlang aan ernstige depressies. Hij verwijt dat zijn vader, die altijd alleen maar gericht was op zijn werk. Samen met goede vriend en documentairemaker Joris Postema zoekt hij uit of zijn verwijten kloppen. Het resultaat van de zoektocht is te zien in de documentaire 'De Erfenis', die in premiere gaat op het IDFA. Emmie Kollau spreekt maker Joris Postema en Daan van der Elsken.

Open Kaart: schrijver en muzikant Jerry Hormone

vanaf 01:24:22

The Jerry Hormone Ego Trip is de nieuwe band van de Rotterdamse schrijver Jerry Hormone. Eerder dit jaar verscheen 'Het Is Maar Bloed', de eerste verhalenbundel van Jerry Hormone. Daarnaast is hij bekend als schrijver van de kinderboekenserie Borre, waarvan jaarlijks 1,5 miljoen exemplaren verkocht worden. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jerry persoonlijke vragen over leven en werk.

De suppoost: Ernst van Keulen van het Scheepvaartmuseum

vanaf 01:42:38

Eens even geen conservator of directeur aan het woord, maar een suppoost. Deze week bekijken we een paar van 's Neerlands beroemdste musea door de ogen van deze beroepsgroep. Deze keer het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, door de ogen van suppoost Ernst van Keulen.