Nooit Meer Slapen

Met o.a. Arnon Grunberg, Steve McQueen en Antoine Uitdehaag

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Arnon Grunberg, Steve McQueen en Antoine Uitdehaag

Arnon Grunberg is schrijver. Hij publiceerde talloze romans, schreef toneelstukken en schreef daarnaast vele columns en artikelen. Voor hij een dominante stem werd in de Nederlandse letteren, kende ook hij zeer woelige tijden. Dat lezen we in zijn deze week te verschijnen brievenboek 'Aan nederlagen geen gebrek'. Verder spreken we regisseur Steve McQueen en is toneelregisseur Antoine Uitdehaag te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Arnon Grunbergs brievenboek werpt licht op het begin van zijn carrière

vanaf 00:00:40

Arnon Grunberg is schrijver. Hij publiceerde talloze romans en nog veel meer columns, reportages en artikelen. Ook schreef hij voor toneel en hij speelde zelfs in commercials voor de televisie. Maar voor hij alomtegenwoordig werd in de wereld der Nederlandse letteren, voor hij zijn roem vergaarde, had hij een woelig leven vol liefdesverdriet en mislukte ondernemingen. Zijn brievenboek 'Aan teleurstellingen geen gebrek' komt deze week uit en geeft nieuwe inzichten in hoe Grunbergs leven en carrière begonnen. Foto: Roel Wijnants / CC-BY-NC 2.0

Steve McQueen is een winnaar

vanaf 01:08:26

Steve McQueen is een Britse regisseur die gelauwerd is om zijn fantastische films en kunst. Zo kreeg hij een Oscar voor '12 Years a Slave' en BAFTA-prijzen voor zowel 'Shame' als 'Hunger'. De in Amsterdam wonende McQueen krijgt vandaag ook de Johannes Vermeer Prijs uitgereikt, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten. Luuk Heezen sprak de regisseur in het Amsterdamse Sarphatipark over zijn visie op filmmaken en hoe zijn films tot stand komen. Jurylid Ann Demeester vertelt wat ze zo bijzonder vindt aan McQueens werk.

Open Kaart: toneelregisseur Antoine Uitdehaag

vanaf 01:24:13

Antoine Uitdehaag is regisseur en artistiek leider toneel van DeLaMar Producties. Hij regisseerde 'Palm Springs', een Amerikaans, politiek familiedrama. Het stuk gaat over een Republikeins gezin, dat bevriend is met de familie Reagan, en een groot politiek geheim verbergt. In het licht van de Amerikaanse verkiezingen is het alleszins veilig dit een actueel stuk te noemen. 'Palm Springs' is vanaf 10 november te zien. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Antoine persoonlijke vragen over leven en werk.

De suppoost: Ozhan Zambak

vanaf 01:44:18

Eens even geen conservator of directeur aan het woord, maar een suppoost. Deze week bekijken we een paar van 's Neerlands beroemdste musea door de ogen van deze beroepsgroep. Deze keer het Stedelijk Museum in Amsterdam, door de ogen van 'eerste beveiliger' Ozhan Zambak.

advertentie