Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wim Helsen, Maria Vliegen en Tony Overwater

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wim Helsen, Maria Vliegen en Tony Overwater

Wim Helsen is een Vlaamse cabaretier die ook in Nederland voor uitverkochte zalen staat. Momenteel is hij aan het try-outen met zijn vijfde voorstelling 'Er wordt naar u geluisterd', die volgende week in première gaat. Verder spreken we Maria Vliegen en Paulo Hoedemakers, die al duizenden keren model hebben gestaan voor kunstwerken. Ook is jazz-componist en bassist Tony Overwater te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Cabaretier Wim Helsen: Er wordt naar u geluisterd

vanaf 00:00:35

Wim Helsen is een Vlaamse cabaretier die ook in Nederland voor uitverkochte zalen staat. Dat was al zo met zijn eerste solovoorstelling, 'Heden Soup!', en dat was bij zijn laatste voorstelling 'Spijtig spijtig spijtig' niet anders. Ook presenteert hij op de Belgische televisie het programma 'Winteruur', waarin hij zijn gasten vraagt om een korte, betekenisvolle tekst mee te brengen. Momenteel is hij aan het try-outen met zijn vijfde voorstelling 'Er wordt naar u geluisterd', die volgende week in première gaat. Pieter van der Wielen spreekt met Wim Helsen.

Ontelbaar vaak vereeuwigd in de kunst

vanaf 01:08:58

Haar lijf is ongeveer honderdduizend keer vereeuwigd. Maria Vliegen is al 35 jaar model en de muze van vele kunstenaars en studenten. Ze poseert meestal naakt. Alleen, of in de armen van haar man Paulo Hoedemaekers. Hoewel ze het, nu ze wat ouder is, wat rustiger aan doet, denkt ze haar 40-jarig jubileum als model wel te halen. Verslaggever Remy van den Brand ging bij haar en haar echtgenoot langs, in hun rijk gedecoreerde huis in Zeist.

Open Kaart: jazz-componist en bassist Tony Overwater

vanaf 01:25:22

Sinds 1997 werkt jazz-componist en bassist Tony Overwater samen met de Libanese zangeres Rima Khcheich. Samen ontwikkelen ze een muziekstijl die het beste van twee werelden verenigt: de bijzondere klanken en ritmes van de Arabische traditie en de complexe harmonie en improvisatie van de Europese muziekcultuur. Deze week komt hun nieuwe album uit: 'Washwishni'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Tony Overwater persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie