Nooit Meer Slapen

Met o.a. Henk Schiffmacher, Obama's speeches en Jeroen Olyslaegers

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Henk Schiffmacher, Obama's speeches en Jeroen Olyslaegers

Henk Schiffmacher is een fenomeen in de internationale tatoeagewereld. Naast tatoeëerder is hij ook schrijver, schilder en fotograaf. Zijn foto's zijn nu samengebracht in het boek 'Henk Schiffmacher – Photographer'; ook verschijnt er een biografie over zijn werk en leven, opgetekend door Corrie Verkerk. Verder bespreken we de speeches van Barack Obama, en is schrijver Jeroen Olyslaegers te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Henk Schiffmacher brengt fotoboek en biografie uit

vanaf 00:00:41

Henk Schiffmacher is een fenomeen in de internationale tatoeagewereld. Via onder meer een eigen tattooshop- en museum heeft hij de afgelopen deccenia een cruciale rol gespeeld in de beeldvorming rond tatoeages - dat voorheen een negatief imago had. Schiffmacher is naast tatoeëerder ook schrijver, schilder, wereldreiziger, ondernemer en verzamelaar. Zijn foto's zijn nu samengebracht in het boek 'Henk Schiffmacher – Photographer'; ook verschijnt er een biografie over zijn werk en leven, opgetekend door Corrie Verkerk. Pieter van der Wielen spreekt met Henk Schiffmacher.

Obama's speeches: ze zullen worden gemist

vanaf 01:08:20

De president van de Verenigde Staten vertrekt, en met hem vertrekt een stem. Barack Obama is geroemd om zijn speeches. Het ritme, de toon, de boodschap zelf: hij beheerst het tot in de puntjes. En in tegenstelling tot vele andere presidenten, heeft Obama de lachers op de hand gehad. George Blaustein is Amerikanist, en onderzocht de speeches die Obama gaf op literaire wijze. Verslaggever Mathijs Deen sprak hem.

Open Kaart: schrijver Jeroen Olyslaegers

vanaf 01:22:24

De Vlaamse schrijver Jeroen Olyslaegers verblijft deze week als 'writer in residence' op het Wintertuinfestival in Nijmegen. Hij woont in Antwerpen en schrijft daar columns, theaterteksten en proza. Olyslaegers schreef in zijn nieuwste roman 'WIL' over de onmogelijk keuzes die het Belgische volk in de Tweede Wereldoorlog moest maken. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jeroen Olyslaegers persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie