Kun je niet genoeg krijgen van de VPRO? Download onze apps en neem de VPRO overal mee naartoe.

VPRO Koos

Gratis, handig en overzichtelijk: VPRO Koos selecteert het beste uit het overweldigende media-aanbod. Elke dag vijf tips om te kijken, lezen of luisteren, onderweg of op de bank. Negeer de dagelijkse overdaad aan media en laat je verrassen door de echte pareltjes. De redactie wijst je de weg naar een diepgravende documentaire, poëtische podcast of grappig gifje van de VPRO of daarbuiten. Klik meteen door of deel de tip met vrienden en volgers.

Wil je toch nog verder kijken, dan biedt Koos ook een overzichtelijke en volledige tv- en radiogids. Je ziet in een oogopslag wat er op televisie is, met links naar extra informatie en IMDB.

White spots

Wil jij ontsnappen aan de informatiestromen om ons heen? De app White Spots visualiseert de mobiele en Wifi-netwerken waarin we leven en biedt een ontsnappingsroute. De normaal onzichtbare 'cloud' wordt op deze manier zichtbaar. Je kunt de app gebruiken met Google Cardboard. In deze VR Modus kun je de signalen overal om je heen zien. Daarnaast kun je je onderdompelen in 360 graden video's met verhalen van mensen die zonder internet of technologie leven.