VPRO Apps

Kun je niet genoeg krijgen van de VPRO? Download onze apps en neem de VPRO overal mee naartoe.

VPRO Koos

Gratis, handig en overzichtelijk: VPRO Koos selecteert het beste uit het overweldigende media-aanbod. Elke dag vijf tips om te kijken, lezen of luisteren, onderweg of op de bank. Negeer de dagelijkse overdaad aan media en laat je verrassen door de echte pareltjes. De redactie wijst je de weg naar een diepgravende documentaire, poëtische podcast of grappig gifje van de VPRO of daarbuiten. Klik meteen door of deel de tip met vrienden en volgers.

Wil je toch nog verder kijken, dan biedt Koos ook een overzichtelijke en volledige tv- en radiogids. Je ziet in een oogopslag wat er op televisie is, met links naar extra informatie en IMDB.

VPRO Virtual Reality

Omdat je een VR-ervaring echt zelf moet zien en geloven kun je bij de VPRO je eigen VPRO cardboard aanschaffen om zelf even in de wereld van Virtual Reality te stappen. Met de VPRO Virtual Reality app waan je in een virtuele ruimte. Hiermee kan je VR-films bekijken als 360 graden video, de VR-ervaring van De Volmaakte Mens binnentreden en een peepshow bekijken.

Het enige dat je nodig hebt is de VPRO Cardboard, een smartphone en de VPRO-VR app.

Bij de serie De Volmaakte Mens heeft VPRO's Medialab een VR-ervaring gemaakt. Treed binnen in een virtuele ruimte waar jij de volmaakte mens bent geworden. Maar… wat betekent dat precies? Wat ben je geworden aan het eind van dit proces van biologische en technologische modificaties? Ben je nog wel mens of ben je iets heel anders geworden?

De VPRO Peepshow is de leunstoel-versie van een theatrale VR-installatie waarin de VPRO onderzoekt in hoeverre Virtual Reality werkelijkheid is. Wat gebeurt er wanneer de virtuele en de werkelijke werkelijkheid door elkaar gaan lopen?

De VPRO Cardboard is in onze online winkel te bestellen voor €12,50. Hij is geschikt voor zowel iPhone als Android-telefoons. 

VPRO leden kunnen de Cardboard aanschaffen voor de speciale prijs van €7,50. 

White spots

Wil jij ontsnappen aan de informatiestromen om ons heen? De app White Spots visualiseert de mobiele en Wifi-netwerken waarin we leven en biedt een ontsnappingsroute. De normaal onzichtbare 'cloud' wordt op deze manier zichtbaar. Je kunt de app gebruiken met Google Cardboard. In deze VR Modus kun je de signalen overal om je heen zien. Daarnaast kun je je onderdompelen in 360 graden video's met verhalen van mensen die zonder internet of technologie leven.